bara

Utilizari ale sucului de aloe vera

Utilizari ale sucului de aloe vera

Utilizari ale sucului de aloe vera

13:29 15 April in Sanatate
0 Comments
Share Button

Gelul de aloe vera se bucura de o mare popularitate in produsele cosmetice si ingrijirea pielii, datorita proprietatilor sale hranitoare. Aloe vera este, de asemenea, o planta medicinala versatila care intareste sistemul imunitar si poate ajuta la indigestie.

Planta de aloe vera (aloe “reala”) poate pastra lichid pe termen lung. Gelul usor obtinut din frunzele sale hidrateaza pielea, ofera efect racoritor si are efect antiinflamator. Acest lucru il face un remediu natural ideal pentru arsuri solare si arsuri usoare.

In plus, gelul are un efect de stimulare a imunitatii. Sucul plantei de aloe vera, pe de alta parte, este destul de amar, stimuleaza digestia si este folosit impotriva constipatiei datorita efectului laxativ.

Aplicatie: Pentru ce este bun aloe vera?

Pe langa multa apa, aloe vera contine aminoacizi, vitamine, minerale si enzime. Ingredientele active se gasesc in principal in interiorul frunzei, inglobate intr-o substanta asemanatoare unui gel. Unul dintre cele mai importante ingrediente este polizaharida acemannan, care stimuleaza sistemul imunitar uman.

Gelul limpede continut in frunza si sucul amar si galben obtinut de la baza frunzelor sunt eficiente din punct de vedere medicamentos. Gelul de aloe vera are un efect de racire si de imunitate, in timp ce sucul de aloe vera are efect laxativ.

Gel de aloe vera pentru uz extern

Gelul limpede continut in frunza este utilizat extern pentru tratarea ranilor superficiale si a arsurilor usoare. Accelereaza vindecarea si reduce riscul de infectie.

Datorita proprietatilor sale hidratante si antiiritante, gelul de aloe vera este utilizat ca lotiune si crema de piele. Este, de asemenea, un ingredient popular in produsele cosmetice, de la ingrijirea fetei la lotiunea corpului si sampon.

Gelul de aloe vera pur este deosebit de bun pentru pielea sensibila de pe fata, prin reducerea petelor uscate si a rosetii.

Gel de aloe vera pentru uz intern

Gelul de aloe vera poate fi de asemenea utilizat intern, de exemplu pentru afectiuni stomacale si intestinale. Chiar daca rasina si sucul din planta de aloe sunt usor toxice si pot irita stomacul si intestinele, este important sa se utilizeze doar gel de aloe vera pur.

Datorita polizaharidului Acemannan pe care il contine, aloe vera intareste si sistemul imunitar si este un plus sanatos la bauturi sau smoothie-uri. In plus, se spune ca aloe vera are un efect de echilibrare asupra metabolismului.

Aplicarea interna a gelului de aloe vera are efecte benefice pentru:

  • Consolidarea sistemului imunitar.
  • Arsuri interne.
  • Stomac iritabil.
  • Intestin iritabil.
  • Diabet.
  • Colesterol ridicat.

Suc de aloe vera pentru constipatie

Sucul plantei de aloe vera are efect laxativ si, prin urmare, este utilizat in medicamente pentru constipatie. Sucul galbui obtinut din baza frunzelor este ingrosat si prelucrat intr-o rasina sau pulbere. In cantitati mici, rasina de aloe stimuleaza secretia biliara si are un efect digestiv.

In doze mari este usor toxic si foarte laxativ. Datorita efectului puternic, sucul trebuie dozat foarte atent si folosit maxim cateva zile la un moment dat.

Acestea sunt asadar doar cateva exemple de utilizari ale sucului de aloe vera, insa cu siguranta acesta poate fi utilizat in diferite alte scopuri.

No Comments

Post A Comment