bara

Tu stii de ce trebuie sa folosesti scoici si scaune auto pentru copilul tau inca de la primul drum cu masina?

Tu stii de ce trebuie sa folosesti scoici si scaune auto pentru copilul tau inca de la primul drum cu masina?

Tu stii de ce trebuie sa folosesti scoici si scaune auto pentru copilul tau inca de la primul drum cu masina?

09:46 16 April in Mama si copilul
0 Comments
Share Button

 Un scaun auto bine ales protejeaza copilul impotriva multor tipuri de amenintari in timpul calatoriilor cu masina si, astfel, face parcurgerea distantei necesare pur si simplu mai placuta si mai confortabila. 

Singura intrebare este cum sa te regasesti in labirintul de oferte ale diferitelor tipuri de scoici si scaune auto si sa il alegi pe cel care satisface cel mai bine utilitatile si asteptarile tale financiare?

Alegerea scaunului auto potrivit nu este dificila, dar necesita cunoasterea unor reguli importante. Merita sa petreci ceva timp pentru a le cunoaste, deoarece datorita acestui fapt, numarul de produse care vor putea satisface atat cerintele tale, cat si nevoile copilului vor fi limitate doar la cateva dintre cele mai bune.

Si, dupa cum stii, cu cat selectia este mai mica, cu atat va fi mai simplu sa cauti in ofertele magazinelor sau site-urilor web.

Tine cont insa de faptul ca pentru bebelusii sub un an se recomanda modele speciale, precum scoica auto Cybex gold aton m i-size, iar dupa aceasta varsta, alegerea consta intr-un scaun auto potrivit varstei si inaltimii copilului.

Poti citi despre aceste reguli si ce anume trebuie sa stii inainte de achizitie in articolul de mai jos. Vei gasi, de asemenea, raspunsul la intrebarea cand – conform legii – utilizarea sa este absolut necesara.

Scaune auto – reglementari

Conform reglementarilor legale actuale, fiecare copil a carui inaltime nu depaseste 150 cm trebuie transportat intr-un scaun auto. Ca parte a modificarii prevederilor din mai 2015, criteriul varstei a fost complet desfiintat si au fost introduse ca exceptii cerinta pentru inaltimea copilului.

Ce poti alege pentru copiii cu inaltimi de 135-150 cm?

Un copil care are peste 135 cm, dar mai putin de 150 cm inaltime poate calatori fara siguranta suplimentara, dar numai daca, din cauza greutatii sale (se presupune ca are peste 36 kg), nu se simte confortabil in scaun. Tine insa cont de faptul ca trebuie securizat cu centura de siguranta in trei puncte.

Un copil pe scaun auto- din motive de siguranta, nu de teama unei amenzi

Totusi, ca parinte, nu frica unei penalitati financiare, ci preocuparea pentru siguranta si confortul copilului tau ar trebui sa te incurajeze sa-l asezi intr-un scaun de siguranta la fiecare drum cu masina. Chiar si o lovitura aparent inofensiva poate duce la invaliditate permanenta sau chiar la moartea unui copil care nu calatoreste pe scaun.

Prin urmare, in loc sa tii evidenta oricaror modificari ale regulamentelor, este mai bine sa iti amintesti pur si simplu ca fiecare copil sub 150 cm inaltime trebuie transportat intr-un scaun auto.

Si, in plus, trebuie sa il transporti in acest fel de fiecare data – atat atunci cand mergi la un magazin din apropiere, cat si cand incepi un traseu de cateva sute de kilometri.

Ca si sfat:  parintii copiilor care sunt sugari nu trebuie sa uite acest lucru, in conformitate cu recomandarile din medici pediatri, bebelusii ar trebui sa petreaca maximum 2 ore pe zi in scaunul auto.

No Comments

Post A Comment