bara

Tu cum iti alegi picamerul pentru firma de constructii?

Tu cum iti alegi picamerul pentru firma de constructii?

12:46 27 December in Casa si gradina
0 Comments
Share Button

In momentul in care detii o firma care activeaza in domeniul constructiilor, si ai ajuns la un nivel in care nu iti permiti sa pierzi anumite contracte datorita intarzierilor lucrarilor pe care le ai, te gandesti sa iti cumperi cele mai bune scule si unelte pentru ca angajatii tai sa poata lucra in cele mai bune conditii si pentru a termina fiecare lucrare in timp util.

Din categoria sculelor electrice care nu trebuie sa lipseasca unei firme de constructii amintim: masina de gaurit, flexul, picamarul, plus multe alte exemple.

Ei bine, daca alegerea unui flex sau a unei masini de gaurit nu ar fi una foarte grea, in momentul in care ai nevoie de un picamar nou, desi ai foarte multe variante de a alege unealta dorita, este destul de greu sa te decizi.

Picamerele, mai sunt cunoscute de catre constructori si sub denumirea de ciocane demolatoare. Aceste unelte se folosesc pe santiere pentru a sparge zidurile sau suprafetele extrem de dure. Un picamar are o forta de lovire pur si simplu devastatoare, care se masoara in impact pe minut (IPM).

In momentul in care te duci la magazinul de specialitate de unde doresti sa iti cumperi o astfel de unealta, trebuie sa stii urmatoarele lucruri:

Un picamar poate avea sursa de alimentare fie electrica, fie pe baterii. De obicei constructorii aleg sa utilizeze modelele de picamar alimentate direct de la priza ( cele cu fir ) in caz ca au o lucrare mai complexa, insa in cazul in care lucrarea este una mai simpla, atunci ei apeleaza si la picamarul cu acumulator.

De asemenea este foarte important sa ai cunostinte si despre tipul percutiei si mandrina picamarului. Toate picamarele folosesc sistemul cu percutie, care poate sa fie cu tehnologie pneumatica sau cu tehnologie mecanica. Este foarte important sa stii sa faci aceasta distinctie pentru a stii ce materiale poti gauri fara probleme in functie de sistemul de percutie.

Este foarte important sa ai idee si despre performantele pe care le poate avea un ciocan demolator inainte de a-l achizitiona.

Puterea nominala a unui ciocan demolator se masoara in wati (W), iar forta de percutie se masoara in jouli (J).

Cu siguranta in cazul in care vei avea cel putin cunostinte minime despre aceste aspecte, iti va fi mult mai usor sa iei o decizie in privinta uneltei pe care iti doresti sa o cumperi.

Este foarte important sa stii, ca la fel ca pe orice piata, si pe piata sculelor electrice profesionale sunt si producatori de renume dar si producatori despre care nu ai auzit mare lucru.

Cel mai bine ar fi ca in momentul in care iti doresti un astfel de ciocan demolator, sau orice alta unealta pe care sa o folosesti pe santier, sa iti cumperi scule de la producatori renumiti si neaparat noi pentru ca acestea sunt de o calitate superioara.

In cazul in care detii cele mai performante scule electrice, iar angajatii tai sunt profesionisti, cu siguranta

No Comments

Post A Comment