bara

Tu ce alegi dintre un laptop si un calculator?

Tu ce alegi dintre un laptop si un calculator?

Tu ce alegi dintre un laptop si un calculator?

06:46 21 September in Tehnologie
0 Comments
Share Button

Atunci cand vrei sa iti cumperi un echipament pentru acasa, trebuie sa alegi intre un laptop si un PC, iar in cele ce urmeaza vom vedea care sunt argumentele pentru a alege un laptop, dar si care sunt argumentele pentru a alege un calculator.

In cazul in care iti doresti un echipament pe care sa il folosesti si atunci cand stai in pat, si atunci cand esti la birou sau cand esti la masa, atunci cu siguranta laptopul este echipamentul ideal pentru tine.

In prezent laptopurile au performante similare cu calculatoarele, asa ca din acest punct de vedere nu ai motive de ingrijorare.

Laptopurile au si avantajul de a nu ocupa mult spatiu, si nici nu au cabluri la fel ca si calculatoarele, asa ca acestea sunt alte argumente pro laptopuri.

Cel mai mare avantaj al laptopului insa este acela ca spre deosebire de PC acesta are baterie, si poate sa fie folosit chiar si atunci cand exista o pana de curent.

In ceea ce priveste PC-urile, poti sa iti alegi un asemenea echipament in conditiile in care esti un utilizator pasionat de aceasta categorie de echipamente.

Calculatoarele nu pot sa fie transportate dintr-un loc in altul in casa pentru ca sunt alcatuite din mai multe componente (unitate centrala, monitor, tastatura, mouse).

Calculatoarele sunt insa ideale pentru persoanele care lucreaza de acasa, asa ca daca lucrezi de acasa, indiferent de activitatea pe care o desfasori, ar fi indicat sa iti indrepti atentia spre un astfel de echipament.

Ei bine, pana la urma iti vei alege calculatorul in functie de preferinte, insa trebuie sa stii ca atat laptopurile cat si calculatoarele se impart in trei categorii mari.

Avem astfel echipamente noi, asa ca iti poti cumpara un laptop sau un calculator nou, insa trebuie precizat faptul ca aceste echipamente sunt destul de costisitoare, mai ales daca iti doresti echipamente de la producatori de top, si care sa fie foarte performante.

Exista apoi echipamente refurbished, care au performante la fel de bune ca si echipamentele noi, insa care au preturi mai mici. Aceste echipamente sunt reconditionate, insa cu siguranta isi merita banii.

Cei care isi doresc echipamente ieftine, pot opta fie pentru laptopuri fie pentru calculatoare second hand, si cu siguranta nu vor regreta alegerea facuta.

De ce? Pentru ca atat laptopurile cat si calculatoarele second hand vin acum la fel ca si echipamentele noi sau la fel ca si cele refurbished cu o perioada de garantie.

Apoi, trebuie deasemenea precizat si faptul ca echipamentele second hand pot sa fie acum de generatie veche, care sa nu fie foarte performante, dar exista si echipamente second hand de generatie noua, care ruleaza impecabil.

Asadar, dupa cum se poate observa atat laptopurile cat si PC-urile au avantajele lor, asa ca in functie de preferinte iti poti alege echipamentul, iar in functie de buget si din nou in functie de preferinte, iti poti alege un echipament nou, un echipament refurbished, sau poti opta pentru un echipament din categoria second hand.

No Comments

Post A Comment