bara

Tot ce trebuie sa stii despre implanturile dentare

Tot ce trebuie sa stii despre implanturile dentare

Tot ce trebuie sa stii despre implanturile dentare

19:48 22 March in Sanatate
0 Comments
Share Button

Un implant dentar este o radacina dentara artificiala care este ancorata chirurgical in maxilarul tau pentru a tine un dinte sau pod de inlocuire in loc. Beneficiul utilizarii implanturilor este ca nu se bazeaza pe dintii invecinati pentru sprijin si sunt permanenti si stabili. Implanturile reprezinta o solutie buna pentru pierderea dintilor deoarece arata si se simt ca dintii naturali.

Un implant dentar este fabricat din diferite tipuri de materiale ceramice metalice si osoase care sunt compatibile cu tesutul corporal. Exista diferite tipuri de implanturi dentare: primul este plasat direct in osul maxilarului, ca radacinile dintelui natural; a doua este utilizata atunci cand structura falcii este limitata, prin urmare, un cadru metalic personalizat se potriveste direct cu osul existent.

Cum functioneaza?

Implanturile plasate strategic, pot fi folosite acum pentru a sustine puntile cimentate permanent, eliminand necesitatea unei proteze. De mentionat este faptul ca se pot solicita preturi implant dentar Cluj destul de mari, dar implanturile si puntile se aseamana mai mult cu dintii reali, motiv pentru care merita toti banii.

Sunt candidatul ideal pentru implanturi dentare?

Discutati cu dentistul dvs. daca sunteti un candidat la implant. Trebuie sa aveti o sanatate buna si sa aveti structura osoasa adecvata si gingiile sanatoase pentru ca implantul sa ramana pe loc. Persoanele care nu pot purta proteze pot fi deasemenea candidati buni. Daca suferiti de probleme cronice, cum ar fi intepaturi sau bruxism, sau boli sistemice, cum ar fi diabetul, rata de succes pentru implanturi scade dramatic. In plus, persoanele care fumeaza sau beau alcool nu pot fi candidati buni.

La ce ma pot astepta in timpul procedurii?

Medicul dentist trebuie sa efectueze o interventie chirurgicala pentru a ancora “radacina artificiala” in sau pe osul maxilarului. Procedura se face la cabinetul stomatologic cu anestezie locala. Guma este apoi asigurata peste implant, care va ramane acoperita pana cand se fixeaza cu osul. Medicul dentist descopera apoi implantul si ataseaza o extensie sau un post la implant. In anumite cazuri, implantul si postul sunt o singura unitate plasata in gura in timpul interventiei chirurgicale initiale. In cele din urma, dentistul face un dinte artificial, sau o coroana, care este atasat la postul de implant.

Cat dureaza procesul?

Procesul poate dura pana la noua luni pana la finalizare. Fiecare pacient se vindeca diferit, astfel incat timpul va varia. Dupa ce implantul si posturile sunt plasate chirurgical, procesul de vindecare poate dura pana la sase luni, iar montarea unor dinti inlocuiti nu mai mult de doua luni. Uneori, daca pacientul are o calitate buna a oaselor, se pot amplasa posturi si se pot monta dintii inlocuiti intr-o singura intalnire.

Care este rata de succes a implanturilor?

Rata de succes pentru implanturi depinde de scopul si pozitia dintelui in gura, precum si de starea generala a pacientului.

Cum am grija de implanturi?

Slaba igiena orala este un motiv major pentru care unele implanturi esueaza. Medicul dentist va va oferi instructiuni specifice privind modul de ingrijire a noilor implanturi. Pot fi necesare curatari suplimentare de pana la patru ori pe an pentru a va asigura ca pastrati gingiile sanatoase.

No Comments

Post A Comment