bara

Tipuri de lentile

Tipuri de lentile

Tipuri de lentile

21:12 18 February in Sanatate
0 Comments
Share Button

In momentul in care vine vorba despre ochelarii de vedere, cele mai multe persoane isi pun intrebari cu privire la pretul ramelor ochelarilor sau cu privire la lentile ochelari pret, insa prea putini sunt cei care cauta sa se informeze cu privire la tipurile de lentile.

Lentilele au preturi diferite in functie de tipul lor, asa ca in cele ce urmeaza vom prezenta fiecare tip de lentile in parte.

Eventual, cea mai importanta parte a procesului de cumparare a ochelarilor este alegerea lentilelor potrivite pentru ochelari. Calitatea lentilelor, atributele lor si acoperirile acestora contribuie la cat de fericiti sunteti cu ochelarii. Exista atat de multe optiuni disponibile pe piata astazi, astfel incat poate fi dificil sa decideti ce tip de lentila de ochi este ces mai potrivita pentru dvs. si stilul vostru de viata unic.

Acest ghid pentru lentile de ochelari va va ajuta sa intelegeti mai bine ce optiuni aveti la dispozitie si va va ajuta sa alegeti lentile care sa se potriveasca stilului dvs. de viata.

Nevoile vizuale

Obiectivele pe care le alegeti sunt determinate in primul rand de proprietatile de corectare a vederii pe care le cautati. In functie de nevoile dvs. vizuale, este posibil sa aveti nevoie de lentile cu viziune unica sau cu viziune multipla.

Pentru multi, lentilele cu o singura viziune sunt suficiente pentru ca daca le poarta isi corecteaza viziunea suficient, fie pentru distanta, fie pentru citire.

Distanta cu o singura viziune

Daca sunteti o persoana cu probleme precum miopia, este posibil sa cautati lentile de distanta cu viziune unica pentru a corecta viziunea. Daca aveti ochelari de corectie la distanta, prescriptia dumneavoastra va incepe cu un (-), si obiectivul dvs. va fi concav, sau curba spre interior, pentru a corecta vederea.

Citirea cu o singura viziune

Lentilele pentru citire sunt concepute pentru a va ajuta sa vedeti lucrurile la o distanta apropiata, de obicei intre 30 si 40 cm. Aceste lentile sunt convexe sau curbe exterioare si sunt potrivite pentru persoanele cu prescriptii care incep cu un (+).

In timp ce lentilele cu vizibilitate unica sunt potrivite pentru o mare parte a purtatorilor de ochelari, ochii sunt unici. Daca intampinati dificultati atat la intervale apropiate cat si la intervale lungi de timp, este posibil sa aveti nevoie de lentile bifocale sau multifocale. Acestea corecteaza viziunea dvs. la mai multe distante, permitandu-va sa vedeti in mod clar atat de aproape cat si de la distanta.

Lentile progresive

Lentilele progresive sunt lentile unice, concepute pentru a integra fara probleme corectia de distanta, medie si apropiata. Deoarece aceste lentile sunt foarte personalizate, pot corecta toti ochii si pot oferi toate beneficiile lentilelor bifocale fara linia orizontala evidenta.

Lentile bifocale

Lentilele bifocale sunt cele mai obisnuite tipuri de lentile multifocale. Aceste lentile corecteaza vizibilitatea pe distante scurte si pe distante lungi prin combinarea a doua prescriptii intr-o singura lentila. Partea superioara a obiectivului este proiectata pentru a corecta deficientele de distantare, in timp ce partea de jos este o lentila de distanta apropiata, menita sa corecteze vizibilitatea in sus.

Acestea sunt alegeri excelente pentru persoanele care folosesc atat ochelari la distanta, cat si ochelari de citit, deci nu trebuie sa poarte doua perechi de ochelari oriunde ar merge.

 

 

No Comments

Post A Comment