bara

Telefoanele smartphone – un ajutor real pentru calatori

Telefoanele smartphone – un ajutor real pentru calatori

Telefoanele smartphone – un ajutor real pentru calatori

08:10 20 April in Despre altele
0 Comments
Share Button

Aplicatiile aparute pentru telefoanele de tip smartphone si tablete pot fi de folos pe parcursul perioadei dinaintea calatoriei, cat si in timpul ei. Multe dispozitive sunt presetate cu aplicatii care sunt de ajutor in timpul unei calatorii (precum o alarma, un compas, un calculator etc.) Alaturi de aceste beneficii, utilizatorul poate profita si de alte optiuni suplimentare pe care le poate descarca gratuit sau contra costa de pe diverse site-uri de profil.

Aceste aplicatii pot fi review-uri de restaurante, programe de translatie sau orarele mijloacelor de transport. De asemenea, cand vine vorba despre interprinderea unei calatorii, utilitatea telefonului reprezinta un aspect important, dar importanta este si asigurarea protectiei telefonului. In acest sens, achizitionarea unei huse iPhone de pe site-uri precum Magazingsm.ro ar putea fi in avantajul utilizatorului.

In cazul planificarii unei calatorii, exista o serie intreaga de pasi ce necesita urmati in vederea petrecerii unui voiaj pe masura asteptarilor. Achizitionarea unei huse iPhone rigide si rezistente la orice tip de incidente ar fi un prim pas in acest sens.

Totodata, site-uri precum Orbitz, Priceline sau Expedia permit cautarea de zboruri, hoteluri, inchirieri de masini si multe alte optiuni care participa la organizarea unei calatorii.

Skyscanner permite cautarea intr-o extinsa baza de date a tuturor companiilor de zboruri low-budget din Europa, pana la gasirea celei mai favorabile conexiuni dintre doua orase.  De asemenea, fiecare companie de zbor are aplicatia sa proprie, prin intermediul careia puteti cauta si rezerva zboruri, realiza servicii de check in si verifica statusul unui zbor.

Aceleasi activitati pot fi desfasurate si pe website-ul firmelor, dar aplicatiile sunt in general mai rapide si mai usor de utilizat.

Odata ajunsi la destinatie, puteti accesa o alta serie de aplicatii, pentru a fructifica, in adevaratul sens al cuvantului, perioada calatoriei. Vizita oricarui punct de atractie din Europa poate fi detaliata prin intermediul cunostintelor dobandite in urma vizionarii filmelor lui Rick Steves.

Rick Steve a facut disponibile online sute de interviuri radiofonice si zeci de tururi audio ghidate ale Europei, organizate pe destinatie pentru o cautare mai eficienta. Aceste playlisturi pot fi descarcate de pe Internet si ascultate atat inainte de calatoriei, cat si pe parcursul acesteia, pentru a nu omite nici o informatie.

Totodata, in ceea ce priveste usurinta circulatiei intr-un oras, exista varii aplicatii cu harti de metrou pentru orase precum Londra sau Paris, care pot fi usor de utilizat, fara a fi nevoie sa deschideti tot timpul harta.

Aplicatia gratuita oferita de TripAdvisor ofera acces la milioane de review-uri inregistrate de utilizatori pe numele diverselor restaurante, hoteluri sau puncte de atractie.

Aceasta optiune este utila mai ales cand vizitati pentru prima data un oras si nu stiti ce sa alegeti dintr-o varietate larga de optiuni, atat in materie de restaurante, cat si locuri de cazare. De asemenea, calatoriile in afara tarii de origine ar necesita si o aplicatie ce joaca rol de translator. Google  Translate reprezinta un instrument important prin intermediul caruia puteti tasta sau chiar spune in microfon un cuvant sau o propozitie pentru a fi tradusa in limba in care doriti.

No Comments

Post A Comment