bara

Strategii psihologice mai puțin cunoscute de a-ți crește vânzările

Strategii psihologice mai puțin cunoscute de a-ți crește vânzările

17:32 19 October in Tehnologie
0 Comments
Share Button

În era internetului, clienții au devenit foarte perspicace când vine vorba despre shopping-ul online. Se documentează despre produsul pe care doresc să îl achiziționeze, cer păreri, caută specificații cât mai multe și cel mai important compară prețurile de la mai mulți furnizori pentru a afla care este cea mai bună variantă de achiziționat.

Astfel, este greu să îi mai influențezi prin tot felul de modalități de marketing să cumpere de la tine. Totuși au mai rămas câțiva ași în mânecă pe care îi poți utiliza pentru a atrage mai mulți cumpărători și pentru a fi peste concurență. Unul dintre ei este Pricevent. Acesta este un soft de monitorizare a prețurilor care îți oferă informații, evident, despre prețurile competitorilor tăi dar și multe alte informații cum ar fi stocuri de produse, descrieri, fluctuații de preț, toate integrate în rapoarte bine optimizate pentru a-ți fi ușor să le analizezi și să dezvolți o strategie foarte bună și să poți deveni tu cel care dictează schimbările pe piață.

Desigur că după ce ai anumite informații contează cum le expui clienților pentru a-i atrage de partea ta. Știm cu toții ca unul dintre cei mai importanți factori decizionali pentru un client când vine vorba de achiziția unui produs este prețul. Astfel încât îți ofer câteva strategii psihologice mai puțin cunoscute pe care le poți utiliza pentru a-ți crește afacerea.

Prezintă informații despre prețuri în fonturi mai mici

Prezentarea unor prețuri de vânzare în fonturi mai mici are ca rezultat o probabilitate mai mare de cumpărare. Cu toate acestea, s-ar putea să-i alunge pe cumpărătorii vârstnici.

Alege culori distinctive în informațiile despre preț

Cercetările sugerează că utilizarea culorii, mișcării, poziției sau contrastului distinct al informațiilor despre preț influențează pozitiv comportamentul de cumpărare. Dar dacă designul site-ului tău web este simplu și minimalist, îți recomand să eviți elementele de design extravagante.

Sortează prețurile în ordine descrescătoare

Consumatorii tind să cheltuiască mai mult pe produse mai scumpe atunci când prețurile sunt listate în ordine descrescătoare. Cu toate acestea, reține că singurul lucru pe care consumatorii îl apreciază mai mult decât orice este libertatea de alegere. Chiar dacă aranjezi produsele în ordine descrescătoare, furnizează și alte opțiuni de sortare.

Preț comparativ

Se referă la tactica de stabilire a prețurilor în care două produse similare sunt afișate împreună, dar unul este oferit la un preț mult mai bun decât celălalt. Cercetările sugerează că specialiștii în marketing pot crește cererea pentru produsele lor comparându-le cu o opțiune mai scumpă. De exemplu, fără a modifica prețul unui produs, compararea acestuia cu versiunea sa premium poate crește cererea.

Cumpără unul și primești unul gratis

După cum sugerează și numele, aceasta este o schemă de promovare care oferă clienților un produs gratuit dacă cumpără unul la preț întreg. S-ar putea să te întrebi, care este diferența dintre o ofertă 1+1 gratis și un pachet de două produse la un preț redus de 50%?

Chiar dacă prețul real rămâne același, există o diferență între modul în care consumatorii percep cele două oferte. Un studiu recent sugerează că promoțiile care pun accentul pe cadouri gratuite pot atrage mai mulți cumpărători decât reducerile standard, mai ales dacă dimensiunea reducerii este mică.

Concluzia…

Încă de pe vremea când oamenii au început trocul și mai apoi vânzările, comercianții s-au străduit să dezvolte tactici pentru a-și convinge publicul să cumpere de la ei. Unele dintre acele tactici au avut mai puțin succes, dar altele s-au dovedit a avea un impact considerabil asupra psihologiei consumatorilor. Oricum ar fi și orice tactică ai aborda, nu uita să te pui mereu și în locul clientului; astfel vei avea doar de câștigat.

No Comments

Post A Comment