bara

Sony Xperia XZ – multimedia si calitatea audio

Sony Xperia XZ – multimedia si calitatea audio

03:34 15 November in Despre altele
0 Comments
Share Button

Aplicatia “Album” de pe Sony Xperia XZ este una dintre cele mai intuitive si bogate, pe care le-am putut observa pana acum pe un smartphone, fiind foarte usor de folosit. Daca iti doresti geam de protectie Sony la un pret bun, intra pe MagazinGsm.ro.

Ca si functionalitati, in topul listei putem mentiona slideshow-ul care ne afiseaza fotografiile pe categorii. Acestea sunt organizate pe zile si luni si poti schimba marimea thumbail-urilor cu ajutorul functiei zoom. Poti de asemenea sa executi browse pe pozele de pe o harta (adaugand manual geotag-uri si informatii aferente) sau pe un anumit folder.

Acest folder poate include stocare in retea, ceea ce inseamna ca iti poti vizualiza fara probleme fotografiile de pe un server DLNA (computerul tau de exemplu), integrand apoi toate aceste fotografii cu ajutorul albumelor online – Facebook, Picasa sau Flicker.

Editarea imaginilor se face cu ajutorul a doua aplicatii – Sketch si Sticker Creator (cu cea din urma putand sa-ti creezi propriile stickere personalizate, pentru a le trimite prietenilor, impreuna cu fotografiile respective).

Aplicatia de muzica – Music App pare a se integra cu succes in suita de aplicatii custom, a celor de la Sony. Meniul cotextual de tip side-menu, ofera o multime din aceleasi optiuni de browsing – pe folder, network folder sau servicii online (in acest caz Spotify), cu ajutorul carora poti face share anumitor fisiere audio.

De asemenea, aplicatia de muzica ofera o varietate larga de setari audio. Clear Audio+ determina cele mai bune setari de calitate audio, in functie de melodia pe care o asculti.

Mai exista si DSEE HX, care foloseste un algoritm complex pentru a restaura fisierele audio foarte comprimate, in fisiere de inalta fidelitate. Potrivit celor de la Sony, aceasta functie iti poate transforma la propriu fisierele audio de calitate medie (mp3-urile de exemplu), intr-unele de tip high-fidelity, dar functioneaza numai daca asculti la casti.
Output-ul audio – bun dar nu perfect.

Sony Xperia XZ are un outpout excelent si curat, atunci cand este folosit cu un amplificator extern, obtinand rezultate superioare in toate testele. Zgomotul de fond aproape ca nu-si face simtita prezenta, iar volumul este superior, suficient pana si pentru cei mai pretentiosi dintre utilizatori.

Cu toate astea, trebuie sa stiti ca aceste rezultate au fost obtinute folosindu-se casti foarte performante (de peste 100 de dolari) si nu unele standard, care vin de obicei cu telefonul in pachet si care au performante medii, cel mult.

Daca vreti sa obtineti performante audio de top de la un Sony Xperia XZ va recomandam sa achizitionati niste casti bune, care sa poata pune in valoare asa cum trebuie acest device. Pentru utilizatorul obisnuit insa, care nu este un audiofil, castile din pachet vor fi mai mult decat suficiente.

Oricum telefonul se aude la casti mai bine decat 95% dintre modelele prezente pe piata si daca nu sunteti un audiofil cu experienta, nu veti face diferenta de calitate a sunetului, chiar si daca veti folosi casti mai performante. In concluzie, Xperia XZ este un device cu un output audio mult peste medie, care va multumi chiar si utilizatorii mai pretentiosi, obisnuiti cu inalta fidelitate audio.

No Comments

Post A Comment