bara

Situatii in care este necesara o consultatie ginecologica

Situatii in care este necesara o consultatie ginecologica

Situatii in care este necesara o consultatie ginecologica

18:54 31 August in Sanatate
0 Comments
Share Button

Un ginecolog poate diagnostica si trata problemele legate de ovare, uter, vagin, uretra, trompe uterine si alte parti ale sistemului reproducator feminin. Ginecologul este un medic specializat in sistemul reproducator feminin.

Acestia mai sunt numiti si specialisti in sanatatea femeii sau ginecolog-obstetrician. De fapt, este recomandabil sa vizitati un ginecolog odata ce ati ajuns la pubertate, sau inainte de aceasta, daca va sfatuieste medicul de familie. Sa aflam cand trebuie consultat un ginecolog:

Tumori la nivelul organelor de reproducere ale femeilor

Atunci cand un ginecolog detecteaza o tumoare in organele dumneavoastra de reproducere, va va recomanda un tratament adecvat. Daca un ginecolog detecteaza o tumoare in organele de reproducere, nu inseamna neaparat ca tumora este canceroasa. In functie de tipul de tumoare, un ginecolog poate recomanda o interventie chirurgicala, radioterapie sau chimioterapie.

O biopsie este o procedura chirurgicala utilizata pentru a indeparta o mica mostra din tumoare si a analiza celulele acesteia pentru a determina daca este canceroasa. In cazul in care se stabileste ca o tumoare este canceroasa, un ginecolog va recomanda un tratament suplimentar.

Alte motive pentru a vizita un medic ginecolog

– Ati avut o boala cu transmitere sexuala sau o sarcina: Daca ati suferit anterior de o boala cu transmitere sexuala si nu ati tratat-o corespunzator sau daca ati fost anterior insarcinata si organele dumneavoastra de reproducere au fost afectate, un ginecolog va va recomanda teste si tratamente suplimentare.

– Ati suferit o interventie chirurgicala pelvina: Daca ati suferit anterior o interventie chirurgicala pelvina si tesuturile au fost afectate, un ginecolog va va recomanda teste si tratamente suplimentare.

– Ati fost diagnosticata cu o afectiune medicala: Daca aveti o afectiune medicala, cum ar fi diabetul sau hipertensiunea, un ginecolog va va recomanda teste si tratamente suplimentare.

– Aveti un istoric familial cu cazuri de cancer: Daca aveti un istoric familial cu cazuri de cancer si prezentati semne sau simptome de cancer, un ginecolog va va recomanda teste si tratamente suplimentare.

Ar trebui sa vizitati un medic ginecolog?

Am abordat cateva dintre afectiunile care pot necesita o vizita la un ginecolog. Daca aveti menstruatii anormale, va confruntati cu o infectie la nivelul organelor de reproducere, aveti antecedente familiale de cancer sau ati suferit o interventie chirurgicala pelvina, un ginecolog poate determina daca simptomele dumneavoastra sunt grave si va poate oferi un diagnostic si un tratament adecvat.

Aveti intrebari despre sistemul reproducator feminin sau doriti sa primiti sfaturi de la un ginecolog? Daca da, faceti astazi o programare la un ginecolog Targu Mures si scapati de intrebarile pe care le aveti si care va macina. Odata ce veti tine cont de aceste situatii si veti lua legatura cu un medic ginecolog specializat in acest domeniu, atunci aveti posibilitatea de a va linisti in perioada urmatoare, deoarece veti primi toate informatiile de care aveti nevoie referitor la starea dvs. de sanatate. Totul este foarte simplu in ceea ce priveste programarea unei consultatii in ginecologie, insa va trebui sa va informati pentru a va asigura de faptul ca decizia luata este cea mai potrivita in functie de necesitatile pe care le aveti.

No Comments

Post A Comment