bara

Sfaturi pentru instalarea rigipsului

Sfaturi pentru instalarea rigipsului

Sfaturi pentru instalarea rigipsului

15:22 21 April in Casa si gradina, Constructii
0 Comments
Share Button

Direcția rigipsului poate însemna diferența dintre o casă frumoasă finisată și una cu tavane lăsate și cusături evidente de perete. Însă intervin aici diferiţi factori.  În acest articol, aşdori să enumăr câţiva factori importanţi.

Pereți: vertical sau orizontal?

Locul de muncă este comercial sau rezidențial?

Comercial: agățați rigipsul pe verticală. În lucrările comerciale, codurile de incendiu necesită adesea cusăturile să cadă pe toată lungimea cadrului, astfel încât rigips trebuie să fie agățat vertical.

Rezidențial: Cât de înalți sunt pereții? Pentru pereții înalți de 9 metri sau mai scurți, agățarea rigipsului orizontal are o serie de avantaje.

Mai puține cusături – Agățarea orizontală reduce filmarea liniară a cusăturilor cu aproximativ 25%. Menținerea filmărilor de cusături la un nivel minim va avea ca rezultat o mai mică înregistrare și o lucrare mai bună.

Ascunde știfturile neuniforme – Agățarea orizontală permite, de asemenea, ca rigipsul să curgă peste cadru, astfel încât știfturile înclinate să creeze mai puține probleme. Dacă rigipsul ar fi agățat vertical și o cusătură așezată pe un știft înclinat, cusătura ar fi mărită din cauza umflăturii din perete.

Mai ușor de finisat – O cusătură orizontală de 48 de inci sau 54 de inci de pe podea este mai ușor de finisat uniform, mai ales în comparație cu o cusătură verticală, care necesită să se ridice în sus și să se îndoaie în jos pentru a termina.

De asemenea, nu uitați că rigips este disponibil în lungimi mari, astfel încât majoritatea pereților să poată fi acoperiți într-o singură lungime. CertainTeed Gypsum are rigips cu lungimi de până la 16 picioare și 54 inci lățime pentru a găzdui pereți care au o înălțime de nouă picioare.

Plafoane: perpendiculare sau paralele?

Cel mai adesea aleg să agăț rigips de tavanele perpendiculare pe grinzi. Da, încercăm întotdeauna să evităm cusăturile, dar o cusătură ocazională este mai bună decât o cusătură crestată care traversează lungimea tavanului sau rigips încrustat între grinzi. Agățarea rigips perpendiculară pe membrii de încadrare a aerului este o idee bună din mai multe motive:

Cusături mai puțin vizibile – O orientare perpendiculară permite ca fiecare foaie de rigips să plutească deasupra elementelor de încadrare, făcând să se amestece grinzile inegale sau grinzile. înapoi la elementul anterior de încadrare, ceea ce nu ar fi posibil atunci când agățăm rigips paralel.

Rezistența structurală – Rigips este de obicei mai puternic atunci când este agățat în direcția lungă decât este în direcția scurtă, ceea ce înseamnă mai puține șanse de a se lăsa atunci când este atașat perpendicular.

Excepții de la regulă

Dacă pe tavan se aplică texturi pe bază de apă, atunci este necesară o placă de tavan interioară de 1/2 “sau rigips ușor de 1/2”, cum ar fi CertainTeed® Easi-Lite ™.

Sunt adesea tentat să suspend paralele de rigips dacă nu este așa nu are ca rezultat nicio cusătură cu cap în acel tavan. Acest lucru se poate face atât timp cât sunt îndeplinite următoarele condiții:

Tipul de rigips utilizat este aprobat pentru cel de la distanța centrală atunci când este suspendat paralel.

Traversele de tavan sunt distanțate cu precizie.

Izolația grea nu va fi instalată mai târziu, deoarece acest lucru ar putea cauza rigipsul să cadă sau chiar să cedeze.

Tavanele obișnuite de jumătate de inci pot fi agățate perpendicular dacă grinzile sunt la distanță de 24 inci sau mai puțin (* întotdeauna faceți referire la codurile locale). Dacă este suspendat paralel, distanța maximă este de 16 inci pe centru.

Aceste spații de încadrare sunt acceptabile numai pentru o placă obișnuită de jumătate de centimetru atunci când nu sunt aplicate texturi pe bază de apă pe tavan. Dacă pe tavan se aplică texturi pe bază de apă, atunci este necesară o placă interioară de tavan de jumătate de inch sau rigips ușor de jumătate de inch.

Panourile de rigips ușoare îndeplinesc aceleași standarde de performanță ca plăcile de tavan interioare, deoarece sunt mai rezistente la cădere.

Nu uitați să țineți cont de izolare

Un factor adesea trecut cu vederea este izolarea din tavan. Luați întotdeauna în considerare greutatea izolației: rigips obișnuit de jumătate de inch poate suporta 1,6 lbs. pe ft2; panoul de perete ușor de jumătate de inch și plafonul interior de tavan de jumătate de inch pot suporta până la 2,2 lbs. pe mp.

Pentru referință, izolația suflată din fibră de sticlă este de aproximativ 0,8 lbs. pe ft2 pentru o valoare de izolație R-49, în timp ce celuloza de umplere liberă este puțin peste 2 lbs. pe ft2 pentru o valoare R-49.

Ca final,

Acestea find spuse, mă simt nevoit să vă dau (cu permisiunea dvs. ) un exmplu de calitate. Instalarea tavanului ar putea să fie problematică, astfel încât o macara de rgips este necesară. Puteţi alege multe opţiuni de pe piaţă. Eu mă refer la o simplă, dar excelentă, macara de ridicat placi rigips Gude.

No Comments

Post A Comment