bara

Sfaturi dentare pentru copii

Sfaturi dentare pentru copii

12:38 10 April in Sanatate
0 Comments
Share Button

Prima vizita a copilului la un cabinet stomatologic ar trebui sa fie una placuta si pozitiva. Cu cat dumneavoastra si copilul dumneavoastra stiti mai multe despre aceasta vizita, cu atat mai bine va veti simti. Copiii nu se nasc cu frica de cabinetul stomatologic dar se tem de necunoscut. De aceea, este important ca prima vizita la dentist a copilului dumneavoastra sa fie una placuta, fara sa fie una inspaimantatoare.

In conformitate cu cercetatorii in domeniu, copiii ar trebui sa mearga la cabinetul stomatologic inainte de prima lor aniversare. Este important ca dintii nou erupti ai copilului sa primeasca ingrijire corespunzatoare si sa beneficieze de obiceiuri de ingrijire orala potrivite inca de la inceput.

Dintii copilului dumneavoastra erup intre 6 si 12 luni si, pe toata aceasta durata, gingiile sunt sensibile si inflamate, ceea ce da o senzatie neplacuta copilului dumneavoastra si il determina sa fie irascibil. Pentru a ameliora aceasta stare, este recomandabil sa frecati gingiile cu un deget sau cu o laveta rece si uda. De asemenea, puteti alege sa folositi inele de dentitie.

Dintii de lapte ai copilului dumneavoastra incep sa cada in diferite momente in timpul copilariei si dintii permanenti incep sa erupa in jurul varstei de sase ani. Adultii au 28 de dinti permanenti sau 32 daca se include maselele de minte. In aceste perioade, in care apar anumiti dinti si cad altii, este bine sa vizitati un cabinet stomatologic precum https://artemdental.ro pentru a supraveghea indeproape starea dintilor copiilor dumneavoastra.

In cazul in care erupe un nou dinte, este bine sa fie examinat la fiecare doua saptamani pentru a se observa eventualele linii si decolorare cauzate de carii.

Tineti minte ca mancarurile care contin zahar sau lichidele dulci pot ataca noul dinte, asa ca este bine sa va asigurati ca dintii copilului sunt spalati de fiecare data dupa ce mananca. Este recomandabil sa spalati dintii copilului dumneavoastra de patru ori pe zi pentru o igiena orala optima si anume dupa micul dejun, dupa pranz, dupa cina si inainte de culcare.

Periatul dintilor poate fi foarte distractiv si copilul dumneavoastra trebuie sa se spele pe dinti din prima clipa in care ii erupe primul dintisor. De asemenea, nu este bine sa folositi pasta de dinti cu fluor decat daca sunteti sfatuiti sa faceti acest lucru la cabinetul stomatologic de catre dentist. Curatarea dintilor cu ata dentara este, de asemenea, o parte a unor obiceiuri sanatoase de igiena orala.

Discutati acest lucru la cabinetul stomatologic si veti fi sfatuit asupra momentului in care trebuie sa incepeti aceasta activitate. In cazul in care observati urme de carii, luati legatura imediat cu medicul dentist.

In concluzie, ingrijirea danturii copilului dumneavoastra nu trebuie lasata la voia intamplarii. De aceea, nu trebuie sa evitati sa vizitati un cabinet stomatologic ori de cate ori aveti ocazia.

No Comments

Post A Comment