bara

Serverul SQL pe Linux arata si partea mai flexibila a Microsoft

Serverul SQL pe Linux arata si partea mai flexibila a Microsoft

Serverul SQL pe Linux arata si partea mai flexibila a Microsoft

08:54 27 June in Despre altele
0 Comments
Share Button

Microsoft a anuntat in Martie, anumite planuri de a lansa SQL Server 2016 pentru Linux. Cele mai bune servere second hand, numai pe DiablosComputer.ro!

“Aducerea SQL Server pe Linux, este o alta forma prin care dorim sa transformam produsele si inovatiile noastre intr-unele mult mai accesibile, la care sa poata avea acces o paleta mai larga de utilizatori”, a declarat Scott Guthrie, vice presedinte executiv, pentru divizia Cloud a celor de la Microsoft.

Cu o versiune pentru Linux, SQL Server va fi capabil sa livreze o platforma de date consistenta atat in Windows Server cat si pe Linux, dar si in Cloud. SQL Server pentru Linux va aduce de asemenea in sistemul de operare Linux, noi feature-uri de performanta, securitate, inovatii de hybrid-cloud asa cum ar fi Stretch Database, ce va lasa clientii sa-si acceseze date din cloud oricand vor dori, a mai spus Guthrie.

Cei de la Microsoft au lansat si un preview al SQL Server pentru Linux. Produsul final insa, este asteptat sa apara abia la mijlocul anului 2017.

Hybrid Cloud.

Microsoft crede ca realizarea unei versiuni Linux a SQL server, va avea un numar de beneficii importante pentru produsul sau. “Clientii vor fi capabili sa construiasca si sa puna la dispozitie din ce in ce mai multe aplicatii, pe o singura platforma de data management si business analytics”, au declarat cei de la Microsoft intr-o conferinta.

Clientii vor fi de asemenea capabili sa imbunatateasca tool-urile deja existente, talentele si resursele pentru si mai multe din aplicatiile lor. Mai mult decat atat, partenerii cu aplicatii construite pe SQL server, vor fi capabili sa-si “serveasca” clientii pe mult mai multe medii, extinzand astfel, piata la care se adreseaza.

O data cu introducerea SQL Server pe Linux, partenerii vor fi capabili sa integreze platforme disparate si sa imbunatateasca domeniul hybrid-cloud, in timp ce vor creste paleta de alegeri pentru developeri, clienti si alti parteneri, pe masura ce fenomenul open source continua sa formeze fundatiile platformelor, in viitor.

Dezvoltarea pietei SQL Server.

Oferta unei versiuni de Linux pentru SQL Server, este de fapt strategia de extindere in piata si de deschidere a unor noi oportunitati, pentru cei de la Microsoft, noteaza analistul IDC, Al Gillen.

Este de fapt vorba despre “capturarea” unor noi oportunitati pe serverele Linux, oportunitati pe care Microsoft nu le avea pana in ziua de astazi. Aceasta este o piata foarte importanta, dar nu este inca una uriasa.

Nu va dubla castigurile celor de la Microsoft, daca va ganditi la asta, dar totusi este o miscare foarte importanta. Strategia tine cont si de schimbul de idei si dialog cu proprii clienti, in asa fel incat cei care vor face trecerea la o platforma Linux, vor contina sa fie in relatii cu Microsoft pe post de service-provider, al serviciilor si softului de care acestia au nevoie pentru a-si dezvolta afacerile.

Daca acesti clienti aleg un SQL server cu deployment pe Linux, atunci cand se vor muta pe Cloud, Microsoft spera ca vor folosi Azure, oferta cloud a companiei.

No Comments

Post A Comment