bara

Semnificatia si alegerea perfecta a acestui simbol al sarbatorilor de iarna

Semnificatia si alegerea perfecta a acestui simbol al sarbatorilor de iarna

Semnificatia si alegerea perfecta a acestui simbol al sarbatorilor de iarna

12:11 03 April in Istorie adevarata
0 Comments
Share Button

Ca aproape niciun alt simbol, bradul reprezinta clar simbolul sarbatorile de iarna. Parintii adora ochii stralucitori ai micutilor lor atunci cand stau in fata pomului urias cu numeroasele lumini. Copiii mai mari abia asteapta sa desfaca cadourile ascunse cu dragoste in jurul acestuia. Pentru toti, un brad frumos face parte din Craciun.

Semnificatia bradului

Bradul este instalat si decorat in apartamente si case, precum si in cladiri si locuri publice. Este decorat cu globuri de Craciun, figuri, lumini de zana si beteala. Varful copacului este adesea decorat cu un varf de brad, o stea de paie sau un inger.

Un brad emana o atmosfera confortabila prin lumanari sau instalatii si da nastere la contemplare si iubire. Traditia a luat nastere in Germania si s-a raspandit in intreaga lume in secolul al XIX-lea.

Istoria pomului de Craciun

Originile pomului de Craciun se intorc la obiceiurile pagane. Plantele vesnic verzi erau un simbol al vitalitatii si fertilitatii. De exemplu, triburile germanice au decorat casele cu ramuri de brad. Chiar si in Evul Mediu, locurile publice erau decorate cu un copac pentru anumite festivitati.

Ducesa Dorothea Sibylle of Silesia a decorat primul copac de Craciun cu lumanari in 1611. Alte mentiuni despre decorarea unui brad provin din jurul anului 1642 la Strasbourg.

Bradul de Craciun s-a raspandit in secolul XVIII- lea, mai intai la cetateni si oficiali bogati, deoarece erau rari si scumpi la acea vreme. In anii 1830, obiceiul s-a raspandit prin emigrantii germani in America. Biserica Catolica a decorat public primul brad de Craciun, pentru a fi admirat in Vatican, in 1982.

Alegerea pomului de Craciun

Bradul ideal trebuie sa fie suficient de robust pentru a supravietui cateva zile si saptamani intr-un apartament cald, fara a-si pierde acele verzi. In mod traditional, acesta nu este amenajat si decorat pana in dimineata zilei de 24 decembrie. Totusi, pentru multi, acesta face deja parte din atmosfera confortabila a anotimpului de dinainte de Craciun, astfel incat este adesea instalat in apartamente si case in primul Advent.

Bradul artificial – cel mai popular brad de Craciun

Bradul artificial este printre cei mai populari in intreaga lume, de aceea, furnizorul online BraziCraciun.net ofera o gama foarte variata de modele, pentru a satisface toate cerintele si preferintele cumparatorilor. Cel mai dorit model este un brad artificial Royal Super Lux, care va atrage cu siguranta toate privirile.

In trecut, se vedea foarte bine un brad artificial de la distanta. Acele aratau in mod nenatural artificial, erau stralucitoare si aratau ca plastic. Cea mai recenta generatie de brazi artificiali par mult mai naturali, si chiar daca sunt priviti cu atentie, cu greu se pot distinge de un brad real.

Brazii artificiali sunt buni daca nu doresti sa petreci timp ingrijind pomul. Acestia sunt decorati ca fratii lor naturali, pot fi de diferite dimensiuni si, prin urmare, sunt asezati in functie de spatiul necesar. Nu exista limite la imaginatie atunci alegi decoratiunile pentru brad, astfel incat bradul artificial sa poata tine pasul cu un brad natural.

Cu toate acestea, brazii de Craciun artificiali au si unele dezavantaje. Nu miros ca adevaratii brazi de Craciun, dar o lumanare parfumata poate elimina imediat acest inconvenient.

No Comments

Post A Comment