bara

Roma – destinatia ideala pe timp de iarna

Roma – destinatia ideala pe timp de iarna

17:53 26 September in Turism
0 Comments
Share Button

Cand te gandesti la Roma probabil te gandesti la caldura, nu? Cu toate acestea, cand vine sezonul rece de toamna/iarna, temperatura scade. Dar Roma nu-si pierde farmecul atunci cand e rece.

Sezonul rece al Romei este plin de multe lucruri de facut, lucruri care probabil sunt imposibile atunci cand orasul este (ocupat) fierbinte si sufocant, cum ar fi cele din lista de mai jos. Iata un mic ghid cu ce ai putea face in sezonul rece intr-un city break Roma.

Alege inteligent
In timpul verii, alegerile de restaurante, hoteluri si muzee sunt adesea facute in functie de pret si disponibilitate. In timpul iernii, deoarece preturile sunt mai mici si multimile sunt diminuate, dispui de o alegere mai larga pentru ceea ce doresti sa vezi sau sa faci.

Nu trebuie sa astepti la cozi
Acesta este unu lucru important cand esti in Roma in timpul iernii: multimile aproape dispar. Iarna este singura perioada cand poti vizita cele mai iubite monumente ale Romei in pace relativa fara sa te grabesti.

Bucataria Italiana

Fiecare tara are cultura proprie cand vine vorba de mancare. Bineinteles ca Italia este renumita pentru paste, branzeturi, pizza si dulciuri precum cannoli si panettone. Daca vara iti este prea cald si nu te poti bucura de toate felurile de mancare, poate doar de gelato, acum cu siguranta le vei putea incerca pe toate.

Activitati de iarna

In fiecare an la Castelul San’Angelo se instaleaza un patinoar. Acesta este un loc minunat pentru tine si prietenii tai atunci cand afara e frig iar orasul e plin de lumini si spirit de Craciun, cu siguranta te vei distra patinand in Roma, o activitate care de altfel nu o poti practica vara.

Atmosfera Craciunului

In Roma la inceputul lunii decembrie se decoreaza orasul mult iubit de turisti si totul se transforma facand orasul magic. Oricine ar trebui sa viziteze orasul intr-o perioada atat de frumoasa.

Capela Sixtina

In timpul verii, Capela Sixtina poate fi dificil de vizitat, este plin de turisti si in plus este foarte cald. In timpul iernii, poti merge uneori chiar in usa Muzeului Vaticanului fara o rezervare sau sa astepti.

No Comments

Post A Comment