bara

Prezentare generala a probioticelor

Prezentare generala a probioticelor

12:49 24 December in Sanatate
0 Comments
Share Button

Probabil ati auzit ca anumite cunostinte isi indreapta atentia spre cel mai bun probiotic bun pentru adulti, sau poate ati vazut diferite reclame la probiotice, insa nu aveti idee ce sunt acestea. Ei bine, in aceste conditii se poate spune ca ati nimerit in locul potrivit, pentru ca in urmatoarele randuri vom face o prezentare generala a probioticelor.

Veti descoperi ce sunt probioticele, in ce scopuri sunt acestea utilizate, veti afla si daca sunt sau nu sigure pentru sanatate. Deci, continuati sa cititi pana la final, pentru a obtine informatii utile despre probiotice!

Ce sunt probioticele?

Probioticele sunt bacterii care ajuta la pastrarea echilibrului natural al organismelor (microflora) din intestine. In tractul digestiv uman normal exista aproximativ 400 de tipuri de bacterii probiotice care reduc cresterea bacteriilor daunatoare si promoveaza un sistem digestiv sanatos.

Cel mai mare grup de bacterii probiotice din intestin sunt bacteriile cu acid lactic, dintre care Lactobacillus acidophilus, gasit in iaurt cu culturi vii, este cel mai cunoscut. Drojdia este, de asemenea, o substanta probiotica. Probioticele sunt de asemenea disponibile sub forma de produse naturale pentru sanatate.

S-a sugerat ca probioticele sa fie utilizate pentru tratarea problemelor la stomac si intestine. Dar numai anumite tipuri de bacterii sau drojdii (numite tulpini) s-au dovedit a functiona in tractul digestiv.

Inca trebuie dovedit care probiotice (singure sau in combinatie) functioneaza pentru a trata bolile. In acest moment, chiar si tulpinile de probiotice care s-au dovedit ca functioneaza pentru o anumita boala nu sunt disponibile pe scara larga.

Pentru ce se folosesc probioticele?

Multe persoane folosesc probiotice pentru a preveni diareea, gazele si crampele cauzate de antibiotice. Antibioticele omoara bacteriile „bune” (benefice) impreuna cu bacteriile care provoaca boala. O scadere a bacteriilor benefice poate duce la probleme digestive. Luarea probioticelor poate ajuta la inlocuirea bacteriilor benefice pierdute. Acest lucru poate ajuta la prevenirea diareei.

O scadere a bacteriilor benefice poate duce, de asemenea, la alte infectii, cum ar fi drojdia vaginala si infectiile tractului urinar, precum si simptome precum diaree cauzata de boli intestinale.

Probioticele pot fi utilizate si pentru:

  • Ajutor cu alte cauze ale diareei.
  • A ajuta la prevenirea infectiilor in tractul digestiv.
  • A ajuta la controlul raspunsului imun (inflamatie), ca in cazul bolilor inflamatorii ale intestinului (IBD).
  • Probioticele sunt studiate pentru beneficii in cancerul colorectal, infectii ale pielii si sindrom de colon iritabil (IBS).

Probiotice sunt sigure?

Majoritatea probioticelor sunt ca ceea ce exista deja in sistemul digestiv al unei persoane. Unele probiotice au fost folosite de foarte mult timp de-a lungul istoriei, cum ar fi in produsele alimentare fermentate si produsele lactate de cultura.

Acestea nu par a provoca boli. Dar este nevoie de mai multe studii privind siguranta probioticelor la copiii mici, varstnicii si persoanele care au un sistem imunitar slab.

Este deosebit de important de facut precizarea ca la fel ca in cazul administrarii oricarui alt produs natural pentru sanatate, trebuie sa fiti constienti ca suplimentele probiotice sunt reglementate ca alimente, nu ca medicamente. Spuneti medicului dumneavoastra despre absolut tot ceea ce luati, inclusiv despre bacteriile specifice din suplimentul dvs. probiotic.

No Comments

Post A Comment