bara

Pompa de stropit cu acumulator: toate avantajele

Pompa de stropit cu acumulator toate avantajele

Pompa de stropit cu acumulator: toate avantajele

17:37 14 March in Agticultura, Natura
0 Comments
Share Button

In gradina de legume, printre pomi fructiferi sau in floricultura, un instrument important este un vermorel cu acumulator pentru stropit Micul Fermier, care iti permite sa efectuezi tratamente asupra plantelor tale, nebulizand substante utile pentru apararea culturilor.

Pompele manuale de umar sunt obiecte simple si nu scumpe, dar esentiale pentru a avea grija de bunastarea plantelor. Ele iti permit sa efectuezi cu constiinta tratamentele pe care circumstantele le cer.

Chiar si in agricultura ecologica exista diverse interventii curative sau preventive, atât impotriva daunatorilor, cât si pentru evitarea patologiilor, evident respectând intotdeauna dozele, timpii si procedurile conform etichetei.

Pentru a face tratamentul mai rapid si mai eficient, in locul clasicului nebulizator manual, poti decide sa alegi o pompa de pulverizare cu baterii. Avantajul este acela de a avea o unealta care iti permite sa tratezi cu foarte putin efort si intr-un mod perfect uniform, evitand pierderea timpului pompand cu maneta si fara greutatea si zgomotul pe care le presupune un pulverizator.

In acest articol vom vedea cum functioneaza aceste pompe de stropit, de ce sunt practice si ce aspecte trebuie luate in considerare atunci când alegi.

Cum functioneaza pompele cu acumulator

Pompele de pulverizare alimentate cu baterii sunt pe piata de câtiva ani, dar abia mai recent au cunoscut o adoptare mai larga. Motivul este simplu: imbunatatirile tehnologice permit performante mai bune, datorita utilizarii bateriilor care utilizeaza tehnologia litiu-ion (Li-ion).

Acest tip de baterie a intrat in lumea sculelor de bricolaj fara fir: surubelnite, burghie si ferastrau. In aceasta industrie, a câstigat increderea utilizatorilor prin usurinta in utilizare, fiabilitatea si performanta. Tehnologia mai veche bazata pe baterii Ni-Cd sau Ni-MH era de fapt mai delicata in ceea ce priveste timpul/atentia necesara reincarcarii, dimensiunile/greutatea si durata de viata utila.

Cele mai recente pompe care functioneaza cu baterii folosesc baterii mici (comparabile cu cele dintr-o surubelnita mica), dar ofera totusi suficient timp de functionare pentru a pulveriza mai multe umpleri de produs. Prin urmare, sunt potrivite si pentru uz profesional, mai confortabile decât pompele cu pârghie si mai lizibile in comparatie cu motoarele pe benzina.

In pompele manuale aerul este pompat in rezervor prin intermediul unei pârghii conectate la un piston, astfel incât sa se presurizeze lichidul si sa-l elibereze din lance, in timp ce la pompele electrice exista o pompa adevarata, care prin aspirarea lichidului de la fund al rezervorului il comprima si il impinge afara din lance.

De ce este convenabil sa folositi pulverizatorul cu baterie

Avantajul acestui tip de pulverizator este ca nu este necesar absolut niciun efort pentru operator, presiunea de pulverizare este intotdeauna constanta si ridicata. Bateria garanteaza o autonomie mare si este intotdeauna reincarcabila intr-un timp scurt.

Toate acestea au ca rezultat o mai buna calitate a muncii desfasurate, din punct de vedere al eficientei tratamentului (se atinge mai multe zone, jetul este mai bine micronizat/atomizat) si o reducere a costurilor din punct de vedere al timpului si al efortului.

Pentru livezile mici si gradinile de legume, nu este indicat sa iei in considerare pompe de pulverizare mai mari si mai grele.

No Comments

Post A Comment