bara

Piese auto, pro si contra

Piese auto, pro si contra

17:40 15 September in Auto
0 Comments
Share Button

Piese auto, este un termen general care este utilizat pentru a descrie componentele unui automobil. Aceste piese pot fi furnizate fie de catre producatorul de echipamente originale al unui anumit vehicul, fie de o firma independenta, specializata in fabricarea de piese mecanice aftermarket pentru diverse marci si modele de autovehicule.

Masinile sunt atat de accesibile in zilele noastre, incat majoritatea proprietarilor de autovehicule isi schimba masina la fiecare doi sau trei ani.

Avantajul acestei practici este faptul ca soferii au un mod de transport modern, fiabil, sunt la curent cu cele mai noi tehnologii, iar vehiculele lor rareori necesita piese auto de schimb.

Piesele auto sunt destul de costisitoare, in special piesele OEM originale, si exista alte costuri de luat in considerare, cum ar fi costurile de service, de intretinere si de impozite sau asigurari. Chiar daca lucrarile de reparatie sunt efectuate de catre proprietarul masinii, exista si in acest caz costuri de timp, de bani si inconveniente care trebuie luate in considerare.

Avantajele de a avea piese auto de schimb montate de un mecanic intr-un service, in afara de faptul ca proprietarul nu isi va murdari mainile, este ca munca este facuta de un profesionist, este pe deplin garantata si timpul poate fi cheltuit mai productiv.

Singurul dezavantaj este costul pieselor auto. In special in cazul in care mecanicul dvs. utilizeaza piese OEM originale veti plati sume importante doar pentru piese, adaugandu-se pe langa acestea si manopera.

Proprietarii de automobile care sunt suficient de norocosi sa aiba un grad de cunostinte mecanice si un atelier echipat cu instrumentele necesare pentru a efectua lucrari de reparatii, pot economisi o suma mare de bani prin achizitionarea de piese auto de la numeroasele puncte de vanzare disponibile.

In afara de depozitele de piese auto, exista si puncte de vanzare pe internet, cum ar fi numerosii distribuitori privati de pe siteurile de anunturi sau siteurile de piese auto noi.

Exista de asemenea multe parcuri de dezmembrari auto care au in stoc o gama uriasa de piese auto second-hand la preturi accesibile.

Unele dintre aceste piese sunt aproape noi, fiind preluate de la epavele auto care include si ultimele modele de masini. Daca aveti un buget restrans, atunci parcurile de dezmembrari sunt locurile unde sa va cautati piesele auto de schimb.

Sunt prezentate aici doua tipuri de gandire. Oamenii care au ceva cunostinte mecanice sau sunt dispusi sa repare dacat sa plateasca mai scump pe o masina noua, sau cei ai caror interese se afla in alte domenii, si vor avea in mod firesc tendinta de a-si inlocui masina in mod regulat pentru a avea un mijloc de transport fiabil, precum si pentru a putea tine pasul cu tendintele moderne.

Aceste tipuri de oameni isi vor reduce substantial riscul de a avea defectiuni consumatoare de timp, cheltuieli neasteptate prin costuri adaugate de reparatii costisitoare.

Pe de alta parte, acele persoane care au expertiza si facilitatile pentru a-si desfasura propriile lucrari de reparatii la domiciliu, isi pot mentine modelul auto actual pentru anii urmatori care va avea in continuare fiabilitatea celui mai recent model.

No Comments

Post A Comment