bara

Optimizarea site-urilor Flash pentru SEO

Optimizarea site-urilor Flash pentru SEO

17:02 30 December in Despre altele
0 Comments
Share Button

Daca exista un motiv pentru care se mai cearta din cand in cand programatorii web cu expertii SEO, acela este Flash-ul. Pentru SEO la cele mai inalte standarde profesionale, intra pe www.smartseopack.com si vei gasi cea mai potrivita solutie pentru afacerea ta online.

Fara doar si poate, Flash reprezinta o tehnologie extraordinara de a include poze si sunete pe un site Web, far filmuletele facute in Flash sunt un adevarat cosmar pentru expertii in SEO. Motivul este destul de simplu – motoarele de cautare nu pot indexa (sau cel putin nu usor) continutul aflat in interiorul unui fisier de tip Flash sau intr-un filmulet Flash, pentru ca nu il pot citi.

De ce ocolesc motoarele de cautare continutul Flash?

Motoarelor de cautare nu le place deloc continutul flash, dar exista si cazuri in care unele filmulete in flash pot face obiectul eforturilor SEO. Dar, ca o regula geneala, incearca sa pastrezi continutul Flash de pe site-ul tau la minimum, asta daca te intereseaza si partea SEO.

Motoarele de cautare si prezenta cat mai buna pe acestea, nu sunt singurele motive pentru care ar trebui sa faci acest lucru. In primul rand, filmuletele in flash si in mod special banner-ele sau alte tipuri de reclame distrag utilizatorii si acestia tind de cele mai multe ori sa le ocoleasca, nu doresc sa le vizualizeze.

In al doilea rand, filmuletele in flash sunt si destul de mari (au dimensiuni mari). Acestea consuma foarte mult din latimea de banda la internet si multi utilizatori ar putea avea probleme in a le vizualiza (pot aparea intreruperi, erori, site-ul se blocheaza si nu se mai incarca, etc.).

Metode de a optimiza website-urile care au continut in Flash.

Desi exista anumite metode de optimizare, acestea sunt de genul workaround, adica doar solutii temporare, care nu va vor aduce nici un fel de beneficiu pe termen mediu sau lung. Exista cateva moduri de a face asta:

  • Input metadata

Aceasta este o abordare foarte importanta desi este deseori subestimata si prost inteleasa. Desi metadata-ul nu mai este atat de importat pentru motoarele de cautare pe cat era o data, tool-urile pentru dezvoltarea de continut Flash, permit in momentul de fata adaugarea metadata in filmuletele tale, asa ca nu ai nici o scuza daca vei lasa campurile de metadata goale. Facand acest lucru, nu vei beneficia de nici un fel de indexare din partea motoarelor de cautare.

  • Crearea unor pagini alternative.

Un site bun trebuie sa aiba si un echivalent in HTML si nu doar in Flash. Crearea acestor pagini cere mai multa munca, dar rezultatul va merita acest efort, pentru ca de acesta vor beneficia nu numai utilizatorii (vizitatorii site-ului) ci si website-ul in sine, care va putea fi verificat de algoritmii de cautare si astfel se va putea indexa.

Acesta abordari sunt doar unele dintre cele mai importante exemple, despre cum poti optimiza un website care are mult continut in Flash. Exista si alte abordari, desigur. Totusi, nu toate sunt solutii viabile si clare si nu foarte multi programatori vor fi dispusi sa le implementeze.

No Comments

Post A Comment