bara

Matcha și beneficiile sale pentru sănătate

Matcha și beneficiile sale pentru sănătate

Matcha și beneficiile sale pentru sănătate

11:47 18 April in Sanatate
0 Comments
Share Button

Matcha este o formă de ceai verde pudră care a jucat în mod tradițional un rol în ceremonia ceaiului japoneză. A început recent să apară în diferite băuturi și deserturi din întreaga lume. De asemenea, poate oferi mai multe beneficii pentru sănătate.

Majoritatea oamenilor pregătesc ceaiul verde sub formă de infuzie. Aceasta înseamnă că ei beau apa fierbinte în care au înmuiat frunzele de ceai.

Pe de altă parte, producătorii macină ceaiul matcha într-o pudră și îl amestecă cu apă fierbinte. Aceasta înseamnă că o persoană care bea ceai matcha consumă direct frunzele sub formă de pudră.

Unele studii sugerează că ceaiul verde, dintre care matcha este un tip, furnizează antioxidanți care sunt benefici pentru sănătate. Acesta se găsește inclusiv sub formă de energizant sau alte tipuri de băuturi precum matcha latte bio, energizant natural.

Beneficii

Multe studii au sugerat că ceaiul verde poate oferi mai multe beneficii pentru sănătate. Deoarece matcha este o formă concentrată de ceai verde, oamenii pot obține aceleași beneficii ale ceaiului verde din matcha, chiar într-o formă amplificată.

  • Creșterea concentrării și a capacității cognitive

L-teanina este un aminoacid prezent în ceai. Consumul de alimente și băuturi bogate în L-teanină poate promova o stare de relaxare și bunăstare. Dacă o persoană combină acest lucru cu cofeina, o altă substanță chimică din ceaiul matcha, L-teanina poate induce o stare de vigilență relaxată.

Unii cercetători sugerează că ceaiul matcha conține cantități mult mai mari de L-teanină decât alte tipuri de ceai. Cu toate acestea, cercetările arată că cantitatea de L-teanină din matcha variază foarte mult de la produs la produs.

  • Prevenirea cancerului

Ceaiul verde conține o clasă de antioxidanți numiți catechine, în special unul cunoscut sub denumirea de EGCg, care poate avea proprietăți antitumorale.

Unele studii pe eprubetă și pe animale sugerează că EGCg poate ajuta la prevenirea dezvoltării cancerului. Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii umane pentru a confirma acest efect potențial.

Unele studii efectuate pe subiecți umani sugerează că un aport ridicat de ceai verde poate preveni dezvoltarea anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de vezică urinară..

  • Reducerea riscului de boli de inima

Studii extinse asupra populației au sugerat că un consum mare de ceai verde are legături cu un risc mai scăzut de a dezvolta boli de inimă. Unii sugerează, de asemenea, că consumul de ceai verde poate reduce factorii de risc pentru bolile de inimă, cum ar fi nivelul ridicat de colesterol.

Totuși, niciun studiu de acest fel nu a examinat efectele ceaiului matcha asupra bolilor de inimă. Cu toate acestea, ar putea avea efecte similare sau mai puternice.

  • Prevenirea diabetului de tip 2

Un studiu clinic a constatat că consumul de patru căni de ceai verde în fiecare zi a dus la reduceri semnificative ale mai multor factori de risc pentru diabet. Acești factori includ greutatea corporală, indicele de masă corporală și tensiunea arterială sistolică.

Tensiunea arterială sistolică este forța pe care fluxul de sânge o exercită asupra vaselor de sânge atunci când inima se află între bătăi.

 

No Comments

Post A Comment