bara

Lumiledurile si Osram Opto

Lumiledurile si Osram Opto

Lumiledurile si Osram Opto

09:32 07 April in Despre altele
0 Comments
Share Button

Lumiledul HR30 a aparut la inceputul lui Martie, in acest an. Avem in momentul de fata cateva detalii importante, despre aceasta noua familie de leduri, concepute pentru a opera in conditii si medii extreme, la temperaturi si nivele de putere foarte mari, asa cum se pot intalni in fabricile chimice sau in centrale electrice, etc.

Cauti proiector LED? Le gasesti pe cele mai bune, intrand pe Lanterne.ro!

Luxeon HR30 este singurul led din clasa sa care poate avea o durata de functionare (durata de viata) de pana la 100.000 de ore, in timp ce este supus contactului cu anumite elemente chimice corozive, asa cum ar fi sulful si clorul, dupa cum declara compania Lumileds.

Rezistenta chimica a ledului respectiv este partial atribuita leadframe-ului placat cu aur si a materialelor de constructie, optimizate pentru aceste moduri si medii de folosire. Device-ul in sine contine un SMC (silicon molding compound) de impachetare.

Ledul a fost testat pentru rezistenta chimica, aplicandu-se standardul de testare IED68-2-43, demonstrand o capacitate de livrare a puterii luminoase (in lumeni) si o reproducere a culorii excelente, dupa 21 de zile de teste.

Ingineria ledurilor rezistente din punct de vedere chimic, presupune de fapt folosirea la constructia acestora, a celor mai bune si eficiente materiale posibil, precum si testarea ulterioara a intregului ansamblu, in mediul coroziv pentru care ledul a fost creat.

Acest led are o putere de 134lm/W, atunci cand functioneaza la 150mA, cu o valoare a CRI-ului in jur de 70. Lumiledurile ofera temperaturi de culoare intre 2700K si 5700K, cu puteri ale CRI-ului intre 70 si 80.

Osram Duris pentru spatiile de la exterior.

Intre timp, compania Osram, a lansat asa numitul Duris P 10, un led conceput pentru aplicatiile de la exterior. In general, brandul Duris, a fost intotdeauna asociat cu ledurile de putere medie, asa cum ar fi cele din familia Duris S 5, ce livrau puteri ale cri-ului de pana la 90, pentru aplicatii de iluminare generale.

Daca vreti mai exact, Duris a fost implicat si asociat in primele tipuri de package din plastic, deoarece unele produse ca de exemplu Duris S 10, opereaza la niveluri de putere mult mai mari de 0.5W, lucru tipic pentru led-urile de putere medie. Noul Duris P 10 este un package traditional bazat pe material ceramic, de tip high power si are o optica primara apropiata de cea folosita in ledurile de mare putere.

De asemenea, acest tip de led integreaza 4 die-uri intr-un package discret. Emitatorii 2x2mm se integreaza perfect intr-o amprenta a led-ului ce masoara 7×7 mm. Cei de la Osram ne asigura de beneficiile evidente ale acestui package, precum si superioritatea performantelor termice ale acestuia.

“Am fost capabili sa producem aceste beneficii, prin expertiza noastra auto (led-urile pentru iluminarea auto)”, declara Ralph Bertram, un expert SSL de la Osram Opto Semiconductors.

In conceperea si productia led-urilor pentru luminile de automobil, compania a capatat o experienta extinsa in tehnologia de package si a cipurilor tip high-current. Duris P10 este asadar, un led extrem de puternic, eficient din punct de vedere al costurilor, ce se preteaza excelent folosirii in iluminarea generala.

No Comments

Post A Comment