bara

Istoricul telefoanelor iPhone

Istoricul telefoanelor iPhone

Istoricul telefoanelor iPhone

08:08 16 November in Telefoane mobile
0 Comments
Share Button

iPhone 4s, 5s si 6

Design-ul iPhone-ului este atat de iconic incat a ajuns sa reprezinte ceea ce majoritatea dintre noi credem atunci cand ne gandim la telefonul modern. Carcasa sub forma de dreptunghi cu colturi rotunjite. Butonul Acasa. Totusi, atat timp cat unele elemente au ramas aceleasi de-a lungul anilor, altele au continuat sa evolueze. Forma spatelui. Lungimea ecranului. Materialele si culorile. La fiecare doi ani, Apple reinventeaza telefonul care a reinventat practic telefoanele. La iPhone 6, insa, reinventarea este mai mare decat oricand.

IPhone-ul 6 este atat mai inalt, cat si mai lat decat iPhone-ul 5s – 5,44 inci (138,1 mm) inaltime si 2,64 inci (67,0 mm) latime. Cu toate acestea, este mai subtire, la o inaltime de 0,27 inchi (6,9 mm),  in timp ce greutatea este de 129 g, este mai greu decat iPhone-ul 5s, este mai usor decat iPhone 4s.

Este adesea argumentat ca, in loc sa continue sa faca iPhone mai subtiri si mai usoare, Apple ar trebui sa le pastreze la fel de subtiri si, in schimb, sa utilizeze spatiul suplimentar pentru a creste capacitatea bateriei. Cu toate acestea, intr-adevar nu a fost niciodata despre subtire. Subtire este un produs secundar generat de greutatea diminuata.

Pe masura ce iPhone creste in marime, mentinerea cat mai usor posibil inseamna ca poate fi pastrat cat mai mult posibil de catre cat mai multi oameni – pentru a viziona videoclipuri si a juca jocuri, pentru a naviga pe pagini web si pentru a citi carti.

Este un compromis pentru a fi sigur, dar Apple pare sa creada ca ofera o experienta de ansamblu mai buna. De aceea, in timp ce iPhone 6 este semnificativ mai inalt si mai amplu, nu este mult mai greu – cresterea dimensiunii ecranului este de aproximativ 38%, dar cresterea volumului este de numai 13%. Nu arata, dar se poate simti. Daca vrei un ecran iPhone 6S  pentru ca al tau a cedat iti recomandam sa urmezi linkul si vei gasi unul la super pret.

Pentru a compensa dimensiunile mai mari, Apple a mutat butonul de sleep / trezire de  deasupra intr-o noua pozitie de-a lungul laturii, deasupra fantei pentru cartela SIM, opusa butoanelor de volum.

Iata ce spun utilizatorii. Chiar si dupa 7 ani, mi-a luat un timp remarcabil de mic pentru a ma obisnui cu noua plasare. Indiferent daca este o plasare mai buna, sau nu, este ok. Acesta mentine coerenta cu iPhone 4 plus si este, fara indoiala, mult mai bine pentru persoanele cu maini mici, care ar avea dificultati in a ajunge la buton in pozitia sa veche. Cu toate acestea, atunci cand iau iPhone-ul dintr-un unghi diferit, m-am trezit accidental apasand butoanele de volum pe cealalta parte in timp ce dadeam click pe butonul sleep / trezire si invers.

Apple a facut astfel incat oricand cele doua butoane  sunt apasate in acelasi timp, butonul de volum intotdeauna castiga. Acest lucru inseamna ca nu va veti opri ecranul accidental, ceea ce ar fi foarte enervant, dar inseamna ca va veti modifica volumul in mod accidental, ceea ce este usor enervant.

Luminozitatea, rotunjirea, noile destinatii de plasare a butoanelor si noile concesiuni software (vezi mai jos) se combina pentru a face ca iPhone 6, chiar daca este mai mare decat iPhone 5, sa fie aproape la fel de usor de utilizat.

No Comments

Post A Comment