bara

Intelegerea SEO: Motoarele de cautare- ce sunt ?

Intelegerea SEO: Motoarele de cautare- ce sunt ?

13:18 20 June in Seo
0 Comments
Share Button

Intelegerea SEO: Motoarele de cautare- ce sunt ?Pentru a intelege in profunzime cum functioneaza SEO, trebuie sa vedem ce se intampla atunci cand “paianjenii” Google cutreiera web-ul. Functionarea sa poate fi rezumata in doi pasi: accesarea cu crawlere si indexarea.

Pentru a intelege cum functioneaza urmarirea, ganditi-va la sistemul de transport al unui oras mare. Fiecare pagina web sau document (cum ar fi un PDF sau o imagine) este o oprire. Pentru a inregistra continutul fiecarei opriri, motorul de cautare trebuie sa acceseze cu crawlere intregul oras, iar pentru aceasta foloseste cea mai buna cale disponibila: link-uri.

Structura link-ului web este ceea ce conecteaza paginile intre ele, motiv pentru care acestea sunt atat de importante in optimizare. Robotii motoarelor de cautare folosesc indicatii de orientare din sitemap-uri si crawl-uri anterioare pentru a incepe cautarea lor si de a naviga de la link-ul la link-ul. In acest fel, ajung la documentele stocate pe web.

Nu toate site-urile web sunt urmarite la aceeasi adancime sau in acelasi timp. Paianjenii sunt atrasi in special de continut nou, fie pentru ca un site a fost creat de la zero, fie pentru ca unul existent a fost actualizat. Timpul de incarcare este, de asemenea, decisiv.

Al doilea pas este indexarea. Odata ce aceste documente sunt gasite, ei au grija sa-si descifreze codul si sa salveze unele “bucati” din acesta, astfel incat sa poata fi recuperate atunci cand un utilizator face o cautare. Dupa cum va puteti imagina, aceste “piese” in ansamblu reprezinta un volum imens de informatii. Prin urmare, companii precum Google au centre de date masive unde stocheaza aceste informatii, astfel incat sa fie usor de recuperat.

Toate aceste informatii despre paginile web si documentele disponibile in retea sunt sortate intr-o serie de indexuri in functie de continutul, autoritatea si relevanta lor.

Criteriile au evoluat de-a lungul timpului si devin din ce in ce mai complexe; in plus fata de cuvintele cheie, sunt luati in considerare factori precum data publicarii, daca acestea contin elemente multimedia, calitatea continutului si multe altele.

Si cu acesti doi pasi, totul este gata pentru ca utilizatorul sa-si faca cautarea. In acest moment, este lansat un algoritm care cauta indicii si ordona rezultatele luand in considerare sutele de factori de pozitionare, toti intr-o chestiune de milisecunde. Nu e magie, e SEO. Pentru a face SEO corect, ai nevoie de o firma care sa te ajute.Vezi detalii despre optimizare SEO.

1) SEO-on pagina: totul despre strategia de cuvinte cheie

Orice strategie naturala de pozitionare ar trebui sa porneasca de la o buna analiza a cuvintelor cheie, care sa tina cont de aspecte precum volumul cautarilor, nivelul concurentei, sezonalitatea si relevanta termenului pentru brand.

2) SEO-on pagina: optimiza las URL-ul

URL-urile ar trebui sa fie scurte, usor de citit si usor de indexat de catre motoarele de cautare. Incercati sa le faceti cat mai simple posibil si sa contina cuvantul cheie principal al paginii la care se refera. Acest ultim punct este o parte esentiala a pozitionarii web. Daca cuvantul cheie nu este inclus, Google nu va indexa corect continutul.

No Comments

Post A Comment