bara

Instrumente de igienizare a tehnologiei unghiilor

Instrumente de igienizare a tehnologiei unghiilor

Instrumente de igienizare a tehnologiei unghiilor

14:24 10 March in Frumusete
0 Comments
Share Button

Liniile directoare pentru curatarea si dezinfectarea echipamentelor si consumabilelor pentru manichiura si alte unelte pentru imbunatatirea unghiilor

Urmatoarele linii directoare contur general acceptate prezinta procedurile care trebuie sa fie realizate pas-cu-pas pentru curatarea (igienizarea) si dezinfectarea tuturor tipurilor de echipamente utilizate in timpul manicuring si servicii de imbunatatire, realizate in cadrul saloanelor de infrumusetare.

In salon, toate instrumentele, dispozitivele sau alte echipamente trebuie sa fie curatate si dezinfectate corespunzator inainte de a intra in contact direct cu un client, conform cerintelor normelor si reglementarilor de licentiere din regiunea, statul sau tara dvs.

Curatarea si dezinfectarea corespunzatoare

Aproape orice in salon are o suprafata dura sau moale de un anumit tip. Cateva exemple sunt manevrarea blatelor si a pernelor pentru brate, boluri pentru degete, prosoape, file / tampoane, instrumente etc.

Orice dintre aceste suprafete care intra in contact direct cu pielea clientului este considerata „contaminata”. Toate suprafetele contaminate trebuie sa fie bine si corect:

  1. Curatate
  2. Dezinfectat
  3. Sterilizate

Sterilizarea este extrem de importanta mai ales in cazul unghiilor cu gel, iar un astfel de intrument este esential pentru siguranta clientelor. Un sterilizator instrumente, Pupinel cu aer cald este ideal pentru orice tip de salon de manichiura.

Pentru a fi considerata curata in mod corespunzator, o suprafata trebuie mai intai curatata bine, fara orice semn vizibil de resturi sau reziduuri (contaminare).

Curatarea corecta este indepartarea totala a tuturor reziduurilor vizibile de pe fiecare suprafata a meselor, sculelor si echipamentelor, urmata de o clatire completa si completa cu apa curata.

Curatarea corecta (numita si igienizare) trebuie efectuata inainte de a continua cu etapa de dezinfectie. Dezinfectarea corecta este distrugerea microorganismelor potential daunatoare sau cauzatoare de infectii (agenti patogeni) pe o suprafata pre-curatata.

Articole de unica folosinta (de unica folosinta)

Articolele pe care producatorul le proiecteaza pentru a fi eliminate dupa o singura utilizare sunt numite „de unica folosinta” sau „de unica folosinta”. Aceste articole trebuie eliminate in mod corespunzator dupa o singura utilizare pe un singur client. Reutilizarea acestor elemente este considerata o practica nesanitara, necorespunzatoare si neprofesionista.

Cateva exemple de articole de unica folosinta sunt: ​​bile de bumbac, tampoane de tifon, unelte din lemn, prosoape de unica folosinta, separatoare pentru degetele de la picioare, tesuturi, bete de lemn, benzi / mansoane pentru arhive electrice si anumite fisiere si tampoane abrazive. Articolele deteriorate in timpul procesului de curatare si dezinfectare sunt considerate de unica folosinta si trebuie aruncate dupa fiecare client.

Aplicarea corecta a produsului

Unele tipuri de produse pot deveni contaminate daca sunt utilizate in mod necorespunzator. Cateva exemple sunt: creme, lotiuni, exfolieri, parafina, masti si uleiuri. Aceste produse trebuie utilizate intotdeauna intr-un mod sanitar care sa previna contaminarea. De exemplu, parafina si uleiurile de unghii nu trebuie aplicate cu o perie (sau o spatula) care a atins pielea.

Eliminati produsul folosit sau ramas intre clienti

Utilizati instrumente de unica folosinta de unica folosinta pentru a indeparta produsele din recipiente pentru aplicare sau scoateti produsul cu o spatula curata si dezinfectata si puneti produsul pentru a fi folosit intr-o ceasca de serviciu de unica folosinta sau dezinfectabila.

 

No Comments

Post A Comment