bara

Informatii interesante despre diamante

Informatii interesante despre diamante

14:34 29 December in Despre altele
0 Comments
Share Button

Dupa ce au fost extrase din minereu, diamantele sunt trimise la Organizatia Centrala de Vanzare din De Beers din Londra, unde sunt supuse procesului de selectie si clasificare meticuloasa si specializata.

Desi diamantele din aceasta faza sunt inca dure, clasificatorii experti pot determina cele 2.000 de categorii diferite (in functie de dimensiune, calitate si culoare), separand “pietrele pretioase” de diamantele de calitate industriala. Dupa clasificarea diamantelor, Organizatia Centrala de Vanzare le vinde sculptorilor si angrosistilor din principalele centre de sculptura din intreaga lume.

Doar 20% din toate diamantele lumii au calitatea bijuteriilor; restul, datorita culorii si calitatii sale, este destinat utilizarilor industriale. Diamantele sunt rare si greu de extras.

In medie, mai mult de 250 de tone de minereu trebuie extrase si prelucrate pentru a produce un carat de diamante (0,20 grame). Experienta multor oameni este necesara nu numai pentru procesul complicat de extractie, ci si pentru sculptura si lustruirea diamantului.

Cele mai cunoscute diamante din istorie

Lumea fascinanta a bijuteriilor are povestiri, tragedii, mistere si, de asemenea, diamante foarte cunoscute capabile sa ne lumineze si sa ne fure respiratia. Aceste pietre au primit diferite utilizari, intelesul lor a variat, de la icoane religioase din India antica pana la simboluri ale unei intregi familii imperiale in inele cu pietre pretioase.

Cele mai cunoscute diamante din istorie nu sunt doar pentru frumusetea lor. Se pare ca acestea au fost in mainile personajelor celor de la Napoleon Bonaparte, Ecaterina cel Mare si Elizabeth Taylor.

Acest articol este o alta oportunitate in cazul in care va bord istoria unora dintre cele mai mari si cele mai renumite diamante din lume, iar unele sunt deja in dreptul lor propriu, o legenda printre toate pietrele pretioase din lume.

Cinci diamante celebre

Diamantul Koh-i-noor. Muntele de lumina, este numele acestui diamant autentic de 105 carate descoperit in 1304, are reputatia ca cei care il folosesc vor obtine faima si puterea mare.

Aceasta piesa este o redeventa diamant, este in coroana reginei Elisabeta, dar inainte de a ajunge acolo, era in coroana reginei Alexandra a Danemarcei, cunoscuta popular ca Alix si, de asemenea a apartinut consoarta Regele si imparatul George V, Maria de Teck.

Diamond Dresda. Cu o culoare verde intensa si 42 de carate, a fost achizitionata de Augusto el Fuerte. Nu este cunoscuta originea sa inainte de o astfel de achizitie, dar se crede ca provine din India.

Diamond Orlov. Este aceasta bijuterie, una dintre cele mai controversate, pentru ca povestea diferita se invarte in jurul ei. La inceput, era cunoscut ca ochiul staturii Sri Ranganatha situata intr-un templu din sudul Indiei.

Apoi a fost furat de un dezertor francez, si a fos dedicat religiei hinduse (ca speculatie, totul a fost o parte a planului), unde, dupa ce piatra in posesia sa ajuns la Madras, a fost vanduta .

No Comments

Post A Comment