bara

Importanta si beneficiile aduse de wellness

Importanta si beneficiile aduse de wellness

11:54 05 June in Despre altele, Frumusete, Mama si copilul, Sanatate
0 Comments
Share Button

Cand ne gandim la wellness, ne gandim la placere, relaxare, frumusete si viata sanatoasa. Prin urmare, este important sa se stie cand sa ceara ajutor si sa te adresezi  unui specialist care te poate ajuta cu o consiliere,iar consultantii wellnessist va ajuta cu sfaturile sale pentru a  stii ce produs wellness sa va recomande.

Ce inseamna wellness?

Termenul de wellness este foarte nou, wellness este deja scris in multe privinte, cum ar fi: stil de viata sanatos, fitness, sport, recreere, frumusete, psiho-igiena, atenuare si prevenirea stresului, gandire pozitiva, creativitate, realizarea fericirii, spiritualitatea, realizarea de sine, revenirea la natura, armonie a mintii si a corpului etc.

Wellness este ceea ce leaga toate aceste concepte intr-un intreg si deschide posibilitatea actiunii interdisciplinare a tuturor acestor segmente. Se axeaza in primul rand pe prevenire, pentru a mentine sau imbunatati sanatatea sau pentru a imbunatati calitatea vietii.

Wellness este de fapt un alt cuvant pentru sanatate, dar pentru sanatatea tuturor aspectelor fiintei noastre.

Wellness, prin urmare, inseamna un nivel ridicat de sanatate. Aceasta inseamna satisfactie, semnificatie si bucurie de a trai.

Acest lucru poate fi realizat prin folosirea anumitor tipuri de saune, masaje, hidroterapie, pilates si tratamente similare? NU! Este doar o parte mica (dar de asemenea utila) a intregului care ne poate ajuta sa ne simtim mai bine si sa ne ocupam de sanatatea noastra.

Este esential sa-ti asumi responsabilitatea pentru propria sanatate, hotarari, ganduri, fapte, nevoi si dorinte.

Este necesar sa te dedici sanatatii, sa intelegi si sa iti schimbi obiceiurile, sa iti dai seama ce iti face bine sau rau.

Intreaba-te de ce repetam adesea obiceiurile rele? Care este motivul pentru asta? De ce ne distrugem, uneori, in mod constient?

De ce avem nevoie de wellness in viata noastra?

Intreaba-te cum putem schimba aceste aspect ale vietii! Cauta, invata …. pentru ca exista cunostinte, oameni, tehnici si metode care ne pot ajuta. Dar trebuie sa fii activ! Trebuie sa iti doresti sa fii sanatos si fericit si apoi sa faci anumite eforturi.

Ceea ce crezi in fiecare zi, ceea ce mananci, cat de mult te misti, cum respiri si cum percepi viata in orice moment, toate astea iti  construiesc  viata.

Daca esti sanatos, celulele tale devin sanatoase. Daca te gandesti la lucruri frumoase, vezi  totul mai frumos, starea de bine trebuie sa-ti controleze viata. Daca esti fericit din interior, creezi cele mai bune conditii ideale pentru sanatate.

Poti trai in wellness fara a fi vizitat niciodata vreun centru de wellness sau spa. Nu este atat de important sa mergeti la wellness, este vital sa traiesti wellness!

Ca sa fii plin de energie si sa te simti excelent indiferent de varsta, trebuie sa ai grija de corpul tau. Pentru asta trebuie sa stii ce sa faci, cand sa faci si sa ai produsele necesare la indemana.

Wellnessist este prietenul care iti aduce aminte sa ai grija de tine, care merge la sala cu tine si tine cura de slabire sau de detoxifiere alaturi de tine.

Deci o singura concluzie poate fi, wellness este activitatea pe care daca stii sa o folosesti si sa profiti de ea, te va face sa traim o viata echilibrata, sanatoasa si plina de satisfactii.

Gasirea pacii interioare

Aceasta ar putea fi cea mai grea parte din Wellness, dar ce frumos este cand ajungi la aceasta stare. La fel ca mulți dintre voi, am crezut că ideea „păcii interioare” sună a prostie, imposibil de realizat. Dar prin pasii marunti facuti pentru a-mi îmbunătăți sănătatea mentală mi-am schimbat viața radical. Nu a fost atât de imposibil pe cât am crezut că ar fi și este un factor imens pentru ceea ce înseamnă wellness pentru mine.

Personal, sănătatea mea mentală este cea mai afectată de anxietate. Am căutat ajutor de la un terapeut pentru a mă ajuta să înțeleg rădăcina problemei; am învățat, de asemenea, modalități de a mă calma atunci când m-am simțit copleșita. Pașii fiecaruia pentru găsirea păcii interioare vor fi diferiți și îti vor cere să depăsesti bariere mentale specifice. Eliberarea minții este atât de importantă pentru wellness incat iti vă pot garanta că vei fi mai echilibrat și mai fericit atunci când vei reusi lucru.

Poti citi mai multe aici: https://www.publichealth.hscni.net/directorate-public-health/health-and-social-wellbeing-improvement/improving-wellbeing-through-peace-

No Comments

Post A Comment