bara

Ghid pentru tesaturile de camasi pentru barbati

Ghid pentru tesaturile de camasi pentru barbati

Ghid pentru tesaturile de camasi pentru barbati

15:31 13 December in Evenimente, Fashion, Frumusete
0 Comments
Share Button

Petrecem mult timp vorbind despre potrivirea, culoarea si croiala camasilor barbatesti, dar materialele din care acestea sunt confectionate sunt la fel de importante. Tesaturile, in special cele 100% realizate din bumbac, sunt materialul pricipal pentru camasile barbatesti. Vom incerca sa vedem in continuare ce face dintr-o tesatura materialul ideal pentru o camasa barbateasca.

Bumbacul egiptean

Bumbacul egiptean este o varietate particulara de bumbac numita Gossypium Barbadense. El se cultiva doar in cateva locatii din afara Egiptului, fiind foarte rar. Datorita capsulei sale mai lungi, el este considerat unul dintre cele mai bune tipuri de bumbac din lume.

Are fibrele mai lungi si permite realizarea tesaturilor mai matasoase si mai durabile. Aproape toate camasile casual, business sau elegante sunt realizate din bumbac egiptean, 100% pur. Ele sunt perfecte pentru a fi integrate in tinutele de zi sau de seara. Un astfel de model este si camasa John din bumbac egiptean, o camasa eleganta, de calitate, placuta la atingere si cu un sarm aparte.

Tesaturile de stofa

Tesaturile sunt fie cu un strat, fie cu doua straturi. Acesta este numarul de fire rasucite impreuna pentru a realiza un singur fir. Tesaturile cu doua straturi sunt, in general, mai fine si au o textura mai stransa decat tesaturile cu un strat. Toate camasile profesionale, sau cele smart casual sunt realizate din tesaturi cu doua straturi.

Astfel ele sunt placute la atingere, se calca mai usor si au un aspect mai scortos si mai stilat. Ocazional se folosesc si tesaturile cu un singur strat pentru unele modele de camasi casual, mai ales daca se doreste o tesatura mai usoara si care sa permita pielii sa respire mai bine.

Numarul firelor de tesatura

Numarul firelor pe care il vedeti pe tesaturile de camasa indica dimensiunea firului din tesatura si, prin urmare, cate fire sunt pe cm patrat.

Numerele mai mari inseamna ca firele sunt mai fine, ceea ce duce la o tesatura ma moale, mai neteda si mai usoara. In general camasile clasice au o gama larga de fire – 100, 120 sau 140 – ele avand o textura matasoasa si usoara. Se foloseste un numar mai mic de fire – 80 – pentru tesaturile mai grele.

Finisaje din tesatura

Desi deseori este trecut cu vederea, finisajul tesaturii este rezultatul procesului de productie folosit pentru a mari efectiv tesatura. O tesatura cu doua straturi si 200 de fire suna impresionant, dar daca este fabricata cu un bumbac de calitatea scazuta de catre un producator necunoscut, atunci nu este cu nimic mai buna decat o tesatura de 50 de fire, fabricata de un producator de renume.

Toate camasile de calitate superioara sunt realizate din tesaturi produse de fabrici cunsocute din Italia sau India, certificate ca produse realizate cu atentie maxima la detalii, fara substante chimice daunatoare sau aditivi.

In plus, un producator care se respecta, va avea grija ca tesaturile pe care le foloseste pentru realizarea camasilor, sa treca si de testul mainilor – adica sa se simta bine la pipait. Doar asa camasa va fi una confortabila si placuta la atingere.

 

 

No Comments

Post A Comment