bara

Flota de livrari, esentiala intr-o afacere de tip food delivery

Flota de livrari, esentiala intr-o afacere de tip food delivery

22:07 14 January in Despre altele
0 Comments
Share Button

Traficul din ziua de azi este plin de masini inscriptionate cu numele diverselor restaurante sau lanturi fast-food. Mai nou, pe piata au aparut si companii specializate doar in livrari la domiciliu. Principiul acestora este unul foarte simplu.

Prin intermediul unei platforme de tip gestiune restaurant, acestea preiau comenzile din partea clientilor, iar marfa este ridicata de la restaurant, spre a fi livrata la domiciliu sau la sediile firmelor.

In acest mod, putem vorbi despre o externalizare a serviciilor de livrari din partea restaurantelor, care in acest mod scapa de o cheltuiala in plus si, de ce sa nu recunoastem, de o mare bataie de cap. Caci intretinerea si gestionarea unei flote de livrari la domiciliu, indiferent ca vorbim aici despre autoturisme, autoutilitare sau chiar biciclete si scutere special echipate, presupune un efort logistic si financiar destul de consistent.

Cum sa iti mentii controlul asupra livrarilor

Pe de alta parte, externalizarea serviciilor poate insemna si renuntarea la o cota substantiala de profit. Caci, atunci cand ai in gestiune intregul lant economic intr-o afacere, de la primirea comenzii pana la procesarea si livrarea acesteia, marja ta de profit poate fi una substantiala. Iar aceasta misiune se poate face prin softuri speciale de gestiune restaurant, pe care companii specializate ti le ofera astazi intr-o formula adaptata cerintelor tale.

Din acest punct de vedere, toate platformele online pe care le vedem in ziua de astazi ofera vizitatorului doar partea special dedicata, in care ai acces la un numar de telefon, eventual o adresa de mail, produsele comandate si termenii si conditiile de livrare.

In rest, singurii care au la dispozitie date cu privire la statusul comenzii, precum si la starea flotei de livrari in orice moment al zilei, sunt administratorii platformelor de vanzari si managerii de restaurante.

Din acest punct de vedere, un soft de gestiune restaurant iti poate genera pe loc rapoartele de care ai nevoie cu numarul de masini disponibile, soferii acestora, precum si numarul de ore lucrate, numarul de comenzi onorate, si alte informatii ce iti vor fi de mare ajutor.

Sunt softuri gestiune restaurant care inlocuiesc practic munca unui contabil bun, cu singura diferenta ca achizitia acestor servicii se face o singura data, eventual cu plata unor sume acceptabile pentru mentenanta sau gazduire web.

Odata ce ai pus la punct segmentul de livrari, ai de corelat fluxul de comenzi si identificarea de noi oportunitati de afaceri. Caci, in esenta, toate afacerile de tip food delivery au la baza cam acelasi tip de produse. Important este cine vine si cu solutii inovative, menite sa scurteze timpul de procesare si de livrare a comenzilor din restaurnate.

No Comments

Post A Comment