bara

Filtrele pentru continut duplicat – ce sunt si cum functioneaza

Filtrele pentru continut duplicat – ce sunt si cum functioneaza

Filtrele pentru continut duplicat – ce sunt si cum functioneaza

06:26 03 February in Despre altele
0 Comments
Share Button

Continutul duplicat a devenit un subiect de discutie dezbatut pe larg in comunitatea SEO, din cauza noilor filtre pe care le-au implementat motoarele de cautare si mai ales Google. Vrei optimizare site la un pret bun? Intra pe ItExclusiv.ro.

Acest articol te va ajuta sa intelegi cum ai putea fi “prins” de acest filtru si cateva modalitati cu ajutorul carora il vei putea evita. Iti vom arata de asemenea, cum poti determina daca paginile tale (paginile ce-ti compun website-ul) au continut duplicat si ce poti face pentru a rezolva aceasta problema.

Spam-ul pe motoarele de cautare, reprezinta orice fel de metoda prin care se incearca deliberat sa se induca in eroare motorul de cautare, pentru afisarea la cautari a unor rezultate redundante sau de proasta calitate. Multa vreme, acest gen de comportament a putut fi observat pe unele pagini web care sunt replici exacte ale altor pagini, create fiind cu scopul unic de a obtine rezultate mai bune in ranking-ul Google.

Multe persoane presupun ca daca isi creeaza pagini multiple sau copii ale aceleiasi pagini, vor creste sansele de listare cat mai sus in rezultatele de la cautari (pacalind motorul sa le acorde listari multiple), datorita prezentei mai multor cuvinte cheie (pe toate paginile).

Pentru a face motoarele de cautare cat mai relevante pentru utilizatorii acestora, programatorii acestor motoare au conceput anumite filtre, care au capacitatea sa indeparteze paginile cu continut duplicat, din rezultatele afisate de aceste motoare. Din neforicire, anumiti webmasteri foarte buni, au cazut si ei prada acestor filtre, impuse de motoarele de cautare.

Acest lucru s-a intamplat, pentru ca nu au stiut foarte bine, ce inseamna continutul duplicat, fiind prinsi pe picior gresit cand update-urile respective au fost lansate (filtrele in sine).

Ce poti face pentru a evita aceste filtre?

Pentru a intelege care sunt conceptele pe care le poti implementa pentru a putea evita filtrul de continut duplicat, trebuie sa stii cum functioneaza de fapt un astfel de filtru. In primul rand, trebuie sa intelegi termenul de “duplicate content penalty”.

Cand ne referim la penalitatile din motoarele de cautare, vorbim de fapt despre puncte care se scad unei anumite pagini, ajungand la un anumit scor (ranking) ce reprezinta relevanta acelei pagini. Dar, in realitate, paginile cu continut duplicat nu sunt penalizate. In schimb, ele sunt pur si simplu indepartate de la indexare.

Cunoasterea acestei diferente, te poate face sa intelegi cum functioneaza un motor de cautare, cum determina acesta ce este continut duplicat si ce nu.  Exista mai multe tipuri de continut duplicat, filtrate de Google:

1.    Website-urile cu pagini identice – acestea sunt considerate duplicate, precum si site-urile (copii fidele) ale altor site-uri.
2.    Continutul asemanator sau “scrapped content”. Scrapped content este acel continut luat de pe un site si implementat pe altul, schimbandu-se putin doar forma, ordinea frazelor, etc. Cu alte cuvinte aproape un “copy-paste”, modificat pe ici pe colo. Google stie sa citeasca acum  astfel de incercari si le va penaliza.
3.    Descrierile de pe anumite pagini de e-commerce. Multe site-uri de tip eCommerce folosesc descrierile direct de la producator pentru anumite produse, aceleasi descrieri pe care le folosesc si alte site-uri. Acest continut, este si el considerat duplicat de Google.

No Comments

Post A Comment