bara

Despre amintiri si povesti de Craciun

Despre amintiri si povesti de Craciun

Despre amintiri si povesti de Craciun

23:39 16 November in Casa si gradina
0 Comments
Share Button

Nu te-ai intrebat niciodata cum ar fi daca ne-am putea pastra amintirile stocate undeva pe un stick, ori pastrate intr-o carte, precum o poveste, iar ori de cate ori ne vom simti nostalgici sa avem acces instant la ele si sa le putem vedea ca printr-un glob al ghicitoarelor din basme?

Mereu mi-am dorit sa le pot strange in mici globuri de cristal, sa le agat in brad, sa am cele mai unice decoratiuni de Craciun si sa le privesc cum stralucesc in noapte, in timp ce eu zambesc si imi amintesc cu drag, de toate momentele frumoase, din copilarie.

Nimic nu se poate compara cu amintirile despre Craciun, din zilele friguroase de iarna cand, inghetati de la bataliile cu zapada si de la derdelus, intram cu totii in case, unde ne asteptau mamicile si bunicile cu cele mai delicioase ciocolate calde si cu mirosul de cozonaci proaspat copti.

Asa cum spune si Calvin Coolidge , „Craciunul nu este o perioada, nici un sezon, ci o stare de spirit.”, iar de fiecare data cand pe strazi, in magazine si la televizor incep sa apara semne ca se aproprie aceasta perioada a sarbatorilor de iarna, in sufletele noastre infloreste un sentiment de bine, o liniste si o pace inconfundabila, pe care nici un alt moment al anului nu ni-l poate oferi.

Stau si ma intreb de ce oare este Craciunul o sarbatoare atat de incarcata si de legata de amintiri si de ce ne aducem intotdeauna aminte de clipele de Craciun din copilarie, fiind astazi adulti parca prea tristi ori prea maturi, adulti care tanjesc dupa vechile clipe pline de magie.

Sa fie oare adevarate vorbele celor care spun ca odata cu trecerea anilor se pierde inocenta, sensibilitatea si puterea de a te bucura din lucruri mici? Sa fie oare adevarat ca pe parcurs ce ce maturizam uitam sa fim copiii care se bucurau odinioara din mii de lucruri simple, tanjind astazi doar dupa cariere si succes profesional, uitand parca de adevarate valori ale vietii?

Haideti ca oricat de adulti am zis astazi, sa incercam sa nu uitam niciodata de copilul din noi, mai ales in aproprierea zilelor de Craciun. Haideti sa ne lasam sufletul sa zambeasca la vederea rafturilor din supermarket-uri pline de decoratiuni, ornamente de Craciun si instalatii luminoase, care mai de care mai colorate si mai pline de feeric.

Haideti sa ne lasam auzul sa se bucure la auzul colindelor cu care am crescut, sa ne lasam purtati de mirosul de cozonac si de coaja de portocala presarata in vinul fiert si sa incercam sa ne regasim cu cel ce eram odinioara, cu copil plin de entuziasm si de emotie in faza zilei de Craciun.

E drept, odata cu trecerea timpului si odata cu maturizarea, magia Craciunului s-a pierdut printre problemele de zi cu zi si a fost parca estompata de grijile zilnice, insa, avem ocazia in fiecare an, in Decembrie, sa permitem amintirilor frumoase sa ne conecteze inca o data cu toate sentimentele frumoase pe care, uneori, pare ca le-am dat uitarii.

Din fericire, un lucru este neschimbat si speram ca asa va ramane intotdeauna, un lucru magic care uneste si aduce fericire. De Craciun, toate drumurile duc acasa, duc inapoi in sanul familiei, acolo unde, totul pare mai frumos, mai cald si mai maret.

Craciun Fericit!

No Comments

Post A Comment