
Dell XPS 15 9560 – performanta GPU si analiza display-ului
Pare ca am fi asteptat mult timp sa vedem cardurile Pascal mai mici, cum apar pe notebook-uri. Cele mai mari GTX 1080, 1070 si 1060, au debutat cu aproape un an in urma, dar numai recent, la CES, un GTX 1050 mai mic, a fost pus la dispozitia producatorilor de notebook-uri.
Exista o multime de upgrade-uri de la GTX 960M, disponibile in versiunea precedenta XPS 15 datorita noii arhitecturi Pascal. GP107 ofera aceleasi miezuri de 640 CUDA cores, 40 de unitati de textura si 16 ROP ca GTX 960M, dar ofera frecvente de baza mult mai mari, boost si ceasuri de memorie.
Dell a echipat XPS 15 cu cele 2 GB GTX 960M din ultima generatie, dar au echipat si cel mai recent model cu modelul de 4 GB. In timp ce modelul GTX 960M era adecvat pentru jocurile usoare, modelul GTX 1050 ar trebui sa ofere o performanta mult mai buna in jurul rezolutiei de 1920×1080, dar pentru a vedea diferenta, laptopul a fost trecut prin suita testelor complete de jocuri.
Comparatiile de performanta sunt contra acelorasi sisteme ca si in testele anterioare pentru performanta sistemului. Razer Blade Pro este echipat cu un GPU GTX 1080, iar ASUS GL502VS are un GTX 1070, astfel incât ambele sisteme vor avea un avantaj, dar ele sunt incluse doar pentru a vedea cât de mare este diferenta. Daca iti doresti un laptop refurbished din gama business, intra pe DiablosComputer.ro.
Cea mai recenta versiune a 3DMark continua sa evolueze cu noi teste, pentru a le mentine relevante pentru sistemele de astazi. Fire Strike este testul cel mai solicitat din punct de vedere grafic in rezultatele noastre, urmat de Sky Diver, Cloud Gate si apoi de Ice Storm Extreme.
Este clar ca modelul GTX 1050 este cu un pas inaintea modelului GTX 960M atunci când se analizeaza aceste teste, noul XPS 15 prezentând o imbunatatire substantiala fata de modelul de iesire. Da, este un drum lung de la notebook-urile mai mari GTX 1070 si GTX 1080, dar noul card Pascal depaseste versiunea Maxwell cu 39,9% pe Fire Strike, 33,8% pe Sky Diver, 20,7% pe Cloud Gate si 17,9% pe Ice Storm Extrem. Cu cât sarcina este mai exigenta, cu atât este mai mare câstigul.
Analiza display-ului.
Printre multe lucruri care nu s-au schimbat pe Dell XPS 15 sunt cele doua optiuni de afisare. Inca o data, Dell are putine motive sa schimbe ceea ce au oferit deja pe afisajul lor de 15,6 inch Infinity Edge, deoarece au oferit deja display-uri foarte bune.
Dispozitivul standard este oferit cu un panou IPS de 1920×1080 sRGB, fara suport tactil. La 141 pixeli pe inch, afisajul standard este relativ clar si, cu o rezolutie mai mica ar fi, probabil, cel mai bun afisaj pentru majoritatea oamenilor. Dupa cum vom vedea mai târziu, durata de viata a bateriei este afectata de oferta optionala cu rezolutia 3840×2160 Adobe RGB.
Panoul cu rezolutie mai mare vine cu o gama mai larga de culori, dar din cauza lipsei de gestionare a culorilor in Windows, Dell leaga XPS 15 cu aplicatia Dell PremierColor pentru a permite proprietarului sa aleaga o gama mai restrictiva sau una dintre celelalte Gamuturi, de asemenea.
Aplicatia Dell este foarte bine pusa la dispozitie si, daca este setata la modul avansat, ofera o multitudine de optiuni pentru a ajusta afisajul dupa cum este necesar. Pentru majoritatea oamenilor, probabil ca sRGB ar putea fi afisat in majoritatea timpului, dar daca sunteti editor foto, gama mai larga ar putea fi foarte utila. Este o rusine ca Windows 10 nu suporta inca aceste optiuni.
No Comments