bara

De ce tot mai multe persoane aleg sa foloseasca incalzirea in pardoseala

De ce tot mai multe persoane aleg sa foloseasca incalzirea in pardoseala

De ce tot mai multe persoane aleg sa foloseasca incalzirea in pardoseala

12:15 11 February in Casa si gradina
0 Comments
Share Button

Incalzirea prin pardoseala radianta ofera proprietarilor de locuinte libertatea de a decora asa cum doresc, in timp ce controleaza incalzirea locuintei printr-un termostat. Usor de instalat, termostatele pentru incalzire prin pardoseala radiante pot fi setate pentru a mentine automat o temperatura interioara confortabila, in orice perioada a anului, astfel incat sa nu mai fie nevoie sa setezi mereu regimul de incalzire sau sa opresti si sa pornesti caloriferele. Poti opta pentru automatizari pardoseala 2020 de la Salus si vei obtine cele mai bune solutii de control pentru incalzire.

Incalzirea prin pardoseala, radianta necesita mai putina energie decat sistemele de incalzire traditionale

Incalzirea in pardoseala economiseste in medie cu 15% din facturile de incalzire pentru locuinte, comparativ cu sistemele de incalzire cu aer sau cu apa calda in calorifere. Asta pentru ca incalzirea prin pardoseala radianta  incalzeste mai eficient, incepand de la nivelul podelei. Mai multe sisteme de incalzire obisnuite pot produce mai rapid caldura, dar caldura se ridica rapid deasupra capului, in timp ce mediul in care te aflii ramane rece.

Deoarece incalzirea prin pardoseala emite incet caldura de sub picioarele tale, toate persoanele si animalele de companie din interior, vor primi acea sursa de caldura, mentinand corpul mai cald in timp ce se consuma mai putina energie. Incalzirea prin pardoseala radianta nu numai ca te va mentine mai cald si va reduce factura la incalzirea locuintei, ci va ajuta si mediul reducand consumul de energie.

Caldura constanta in toata casa

Incalzirea in pardoseala creeaza o caldura mai consecventa respectand niste legi clasice din fizica. Stim cu totii ca aerul cald se ridica, dar te-ai gandit vreodata la acest lucru si la modul in care influenteaza aerul din casa ta?

Pe masura ce caldura se ridica, toata aceasta caldura ajunge langa tavan, deasupra capului tau. Daca locuinta  are mai mult de un nivel, probabil ai observat ca incaperile superioare raman considerabil mai calde decat cele inferioare, creand un mediu  neplacut de cald la etaj si camere friguroase mai jos. Incalzirea prin pardoseala radianta mentine intotdeauna pardoselile calde, chiar si atunci cand caldura se ridica spre tavan. De asemenea, vor incalzi obiectele care vor atinge podeaua, cum ar fi canapeaua, patul si mesele astfel incat totul la nivelul tau sa fie mai cald la atingere.

Prin radierea caldurii in sus, eliminam incaperile supraincalzite si nevoia de a folosi alte surse de caldura simultan si mentinem toata casa calda, chiar si acele colturi si incaperi care par intotdeauna reci. Prin adaugarea unui termostat inteligent pentru incalzire prin pardoseala, vei castiga puterea de a controla incalzirea in pardoseala si de a avea facturi mici in mod simultan.

Cea mai frecventa intrebare pe care proprietarii de locuinte o au despre incalzirea in pardoseala este: Va functiona cu podeaua mea? Da! Incalzirea prin pardoseala radianta functioneaza cu toate tipurile de pardoseli, inclusiv faianta, piatra, lemn, vinil, laminat, covor si chiar beton. Cu toate acestea, incalzire prin pardoseala radianta nu ofera cea mai buna caldura atunci cand este instalate sub podele  care nu conduc caldura bine asa cum sunt cele din piatra, faianta, beton sau marmura. Ar trebui sa te consulti intotdeauna cu un profesionist inainte de a face schimbari in casa.

No Comments

Post A Comment