bara

De ce sunt rochiile de mireasa atat de importante?

De ce sunt rochiile de mireasa atat de importante?

De ce sunt rochiile de mireasa atat de importante?

11:56 18 November in Evenimente, Fashion
0 Comments
Share Button

Te-ai intrebat vreodata semnificatia sau de ce este atat de important sa porti rochie alba de mireasa? Culoarea alba este o traditie occidentala originara din Marea Britanie, prin casatoria regelui Ludovic al XII-lea al Frantei in 1499. Dar nu a primit popularitatea sa deplina pana in 1840, cand regina Victoria s-a casatorit cu Printul Albert.

Oricat de incredibil ar parea, inainte de a deveni o traditie sa porti rochii de mireasa albe ca simbol al puritatii si virginitatii, miresele puteau purta rochii colorate care reprezentau ceva pentru viata lor.

Asa cum stilul de viata se schimba de-a lungul anilor, la fel si rochiile de mireasa. Evenimente, cum ar fi razboaiele si cresterea feminismului, au marcat modele de rochii de mireasa.

Secolul AL XX-lea

La inceputul secolului al XX-lea a venit tendinta care va ramane pana in prezent, regina Victoria a Angliei a ales culoarea alba in rochia ei. Acest lucru a schimbat austeritatea culorii negre, un simbol al doliului pentru pierderea unei persoane dragi. Fara indoiala, au fost deceniile cu mai multa evolutie care au permis schimbarea taieturii manecilor lungi pentru cele scurte si s-a adaugat utilizarea unui voal lung de tulle.

1920-1930

In acest timp a adus cu sine primul boom feminist, care a permis sosirea tendintei de a purta haine mai confortabile, inclusiv rochii lejere, scurte, fara corset. Aceasta tendinta a fost, de asemenea, foarte prezenta in anii 1930, cand rochiile erau din ce in ce mai simple. Pe rochii de mireasa pret Cluj poti gasi nenumarate modele de rochii de mireasa, inclusiv unele foarte simple, daca esti pasionata de aceasta perioada.

1940-1950

Al Doilea Razboi Mondial a fost la apogeu, ceea ce a adus nu numai consecinte pentru umanitate, ci si pentru calitatea si designul rochiilor. Nivelul de calitate a scazut considerabil, la acea vreme doar familiile cu o putere socio-economica mai mare erau cele care isi permiteau sa aiba o rochie de mireasa exclusivista. Pana in 1950 economia a inceput sa se redreseze, iar designerii si-au putut permite sa inoveze din nou, au optat pentru rochii mid-leg, talie stransa si cu mai mult volum in partea de jos.

1960-1970

Pana in 1960 a inceput sosirea miniskirts, bikini si fuste clopot. A fost, fara indoiala, un deceniu care a marcat o schimbare in lumea modei, designerii nu au vrut sa rateze aceasta oportunitate, asa ca au inceput sa proiecteze rochii de mireasa mai scurte si mai scurte.

1980-1990

In 1980 moda a suferit o mare schimbare. Rochiile scurte au fost complet lasate si au cedat loc celor mai izbitoare rochii cu maneci cu volane. Voalul era scurt, iar buchetele de mireasa din ce in ce mai incarcate. Exemplul perfect a fost printesa Diana. Pana in 1990, odata cu sosirea unor noi mode, designerii au ales sa elimine manecile ornate si sa dobandeasca o nota minimalista; un exemplu clar a fost rochia sotiei lui John Kennedy care a avut un impact asupra simplitatii, dar in acelasi timp a elegantei.

Secolul XXI

Desi toate acestea sunt in trecut, de fiecare data tendintele ne permit sa folosim diferite culori, modele de rochii fara a avea un sens anume ci pur si simplu sa cautam fericirea, confortul si eleganta miresei.

No Comments

Post A Comment