bara

De ce sunt importante piesele de telefoane?

De ce sunt importante piesele de telefoane?

06:21 05 August in Despre altele
0 Comments
Share Button

Telefonul mobil reprezinta un dispozitiv care functioneaza pe baza unei retele GSM si este utlizat pentru comunicatiile personale la mare distanta.

Ulterior, anumite telefoane portabile nu se bazeaza pe reteaua GSM, dar pot sa devina un minicomputer, desi sunt portabile.

Aceste prototipuri contin diferite piese telefoane care le fac diferite din punct de vedere al capacitatii de stocare sau a rezistentei la socuri.

De asemenea, miniaturizarea a permis, in zilelea noastre, ca telefoanele mobile sa integreze o larga serie de functii suplimentare precum: GPS, aparati de filmat si de fotografiat, acces la Internet prin intermediul unor aplicatii si multe altele.

Din aceasta multitudine de functii pe care le ingobleaza un singur telefon, a rezultat un nou tip de device, extrem de “inteligent”, smartphone-ul.

Principala sursa de energie si piesa de baza componenta a telefofonului este bateria. Aceasta este reincarcabila si mai este numinta acumulator electric. De asemenea, necesarul reincarcarii unei baterii de telefon este energia care este distribuita catre acumulator prin intermediul unui dispozitiv incarcator de acumulatori.

Aceasta piesa face legatura intre reteaua de 220 volti curent alternativ si acumulator. Incarcarea unei astfel de baterii se face in anumite conditii. Incarcatorul de acumulator nu se decupleaza de la sursa de energie sau telefon decat daca bateria a fost incatcata complet.

O alta piesa importanta a telefonului este difuzorul. Acesta este un dispozitiv unde electricitatea de audiofrecventa se transforma in sunet la iesirea din receptor. Transformarea energiei in sunet trece prin anumite sisteme, anume: electrodinamic, electrostatic, electromagnetic si pizoelectric. Toate aceste sisteme sunt inglobate de catre difuzorul telefonului.

De asemenea, difuzorul este bazat pe o constructie simpla, fiind in stransa legatura cu actiunea campului magnetic. Acesta este compus dintr-un magnet permanent si numeroase sisteme componente. Sistemul piezoelectric reprezinta principiul functionarii unui difuzor, anume pe armaturile elementului piezoelectric unde se aplica tensiunea de atofrecventa alternativa.

De altfel, piese foarte importante le constituie senzorii. Fara acestia telefoanele smart nu ar fi existat. Datorita acestor senzori precum cei aproximare, busola digitala, de lumina ambietala sau accelerometrul, telefonul cu ecran tactil ofera atat de multe aplicatii si beneficii.

Astfel, gadgetarii care sunt atrasi de aventura isi pot folosii telefonul in locul unei busole magnetice. Prin intermediu acestui senzor si al unei aplicatii, detinatorii de smartphone isi pot transforma propriul device intr-o busola digitala care actionaza precum una magnetica.

Prin intermediul GPS-ului, telefonul poate afla locatia proprieatarului de smarphone, precizandu-i cu exactitate locatia si locul spre care se indreapta.
Piesa care ofera una dintre denumirile smartphone-ului este ecranul tactil. Datorita acesteia, telefoanele smartphone sunt cunoscute si sub denumirea telefoane cu touchscreen. Ecrenul tactil reprezinta un ecran Lcd deasupra caruia este prezenta o componenta sensibila la atingere.

Datoria acestei componente, prin intermediul atingerii se face digitalizarea. De asemenea, majoritatea telefoanelor prezinta ecran multitactil sau multitouch, facilitand interactiunea dintre om si sistemele telefonului.
Acest tip de ecran, care constituie o piesa importanta a telefonului, poate fi controlat prin atingere cu toata palma sau cu mai multe degete in mod simultan. Aceasta piesa a inlocuit tehnologia clasica a telefoanelor, fiind una dintre cele mai avansate.

No Comments

Post A Comment