
De ce familiile indoliate isi incinereaza decedatii?
In viata putem fi siguri de un singur lucru, si anume ca oricat de tristi sau de necajiti am fi, oricat de bogati sau de saraci am fi, mai devreme sau mai tarziu, fiecare dintre noi vom muri.
Atunci cand oamenii mor, in cele mai multe cazuri, familiile indoliate aleg sa isi inmormanteze decedatii, dupa cum este obiceiul inca din cele mai vechi timpuri.
In orasele mari insa, s-au construit multe cartiere rezidentiale, fabrici, depozite, etc., astfel incat nu mai prea exista locuri in care sa se amenajeze cimitire, pentru ca oamenii sa isi rezerve locuri de veci.
In aceste conditii, familiile indoliate, neavand unde sa isi inmormanteze decedatii, vrand nevrand, ajung sa ii incinereze intr-un crematoriu uman 2020. Vom aborda acest subiect in randurile care urmeaza, pentru ca toata lumea sa acumuleze cat mai multe informatii despre cremare (incinerare).
Ce este cremarea?
Cremarea este procesul de aplicare a caldurii intense pe un corp decedat, reducandu-l la fragmente osoase.
Care este cheltuiala cremarii directe in comparatie cu o inmormantare standard?
Cremarea directa (sau cremarea simpla) tinde sa fie mai ieftina in comparatie cu inmormantarile traditionale. In mod obisnuit, cremarea este mai accesibila, deoarece nu sunt necesare taxe de pomenire si inmormantare permanente, dar sunt optionale.
Fiecare familie poate alege nivelul serviciilor pe care le considera potrivite pentru ei, iar cremarea poate fi la fel de simpla sau elaborata pe cat o aleg.
Exista preocupari religioase cu cremarea?
Majoritatea religiilor o lasa in sarcina individului. Cu toate acestea, unele credinte nu accepta incinerarea, insa in Romania cremarea este acceptata.
De unde stiu ca cenusa nu se va schimba?
Atunci cand trupul neinsufletit al unei persoane este dus la crematoriu in vederea incinerarii, acestuia ii va fi atribuita o eticheta, iar aceasta ramane pe corp si este verificata inainte de cremare. Acea eticheta de identificare ramane cu corpul care urmeaza sa fie incinerat, pe parcursul intregului proces si este restituita familiei alaturi de cenusa.
Cum arata cenusa?
De obicei cenusa are o culoare gri / alb, desi nuanta va varia din cauza diferitor factori.
Cat timp este procesul de cremare reala?
In mod obisnuit, intregul proces dureaza aproximativ 5 ore, desi timpul efectiv pentru consumul corpului este de 2-3 ore. Timpul insa difera foarte mult de la un crematoriu la altul, in functie de cat de performant este incineratorul.
Ce se intampla la sfarsitul procesului de cremare?
Orice ramasite care nu sunt fragmente osoase sunt separate si eliminate definitiv. Fragmentele osoase trec printr-un proces in care sunt macinate, inainte de a fi introduse intr-un recipient sau urna temporara. Aceasta este etapa finala a procesului de cremare.
Ce ramane dupa cremare?
Odata ce procesul este complet, in primul rand raman fragmente osoase. Cenusa este colectata si fragmentele sunt reduse in particule mici, apoi sunt adaugate in urna si returnate in familie.
Acestea sunt asadar cateva dintre cele mai importante informatii pe care ar trebui sa le cunoasca toata lumea in ceea ce priveste cremarea umana. Este important sa cunoasteti cat mai multe informatii, pentru ca in viitor, numarul incinerarilor va fi din ce in ce mai mare.
No Comments