bara

De ce detalii trebuie sa tii cont atunci cand cumperi un covor?

De ce detalii trebuie sa tii cont atunci cand cumperi un covor?

De ce detalii trebuie sa tii cont atunci cand cumperi un covor?

05:16 23 June in Casa si gradina
0 Comments
Share Button

Alegerea unui covor, cu siguranta nu este o misiune la fel de simpla precum pare la prima vedere, pentru ca va trebui sa cunosti cat mai multe detalii despre covoare, astfel incat sa il alegi pe cel ideal pentru camera ta.

In primul rand, trebuie precizat faptul ca un covor are un rol foarte important in ceea ce priveste designul unei locuinte, iar in momentul in care alegi covorul perfect pentru camera ta, ii poti oferi in primul rand un aspect estetic minunat, dar cu siguranta te ajuta sa te simti si mai confortabil.

In cazul in care pardoseala scartie sub picioare, sau atunci cand podeaua este rece, ori in situatia in care pasii fac ecouri, covorul devine o necesitate.

Un aspect neplacut in ceea ce priveste covoarele sau mochetele, il reprezinta faptul ca aceste elemente decorative aduna murdaria, pe cand daca ele ar lipsi, podeaua s-ar curata mult mai usor, insa o camera fara covor, este ca si o camera goala.

Ei bine, in ceea ce urmeaza vei putea sa cunosti mai multe detalii in functie de care iti poti alege covorul ideal pentru camera ta.

In priml rand, trebuie sa alegi covorul in functie de stilul, de dimensiunea si de culoarea incaperii, iar toate aceste elemente se leaga intre ele.

Covoarele de dimensiuni mari, si care au imprimeuri vizibile, sunt ideale pentru camerele spatioase, insa in cazul in care dimensiunile camerei nu sunt foarte mari, atunci cu siguranta nu poti opta pentru un astfel de covor, pentru ca acesta, datorita culorilor si a desenelor imprimate, va ajuta camera sa para mult prea incarcata.

Indiferent pentru ce stil de amenajare ai optat, ar fi ideal sa eviti covoarele care sunt in culori aprinse si diverse. Se stie faptul ca desenul de pe tesatura covorului, la fel ca si culoarea acestuia, trebuie sa se asorteze perfect si cu celelalte elemente decorative din incapere.

In cazul in care ai de gand sa alegi un covor pe care sa il pui peste gresie de exemplu, atunci va trebui sa alegi un covor moale si dens, iar in cazul in care ai nevoie de un covor pe care sa il asezi peste parchet, atunci trebuie sa iti alegi un covor mai subtire, iar o culoare aprinsa a acestuia ar fi ideala, in timp ce pentru o podea pestrita, ar trebui sa alegi un covor monocrom.

Daca vrei ca interiorul locuintei tale sa aiba un aspect ireprosabil, ar trebui sa optezi de exemplu pentru stilul danez, care se caracterizeaza printr-un confort deplin, prin materiale moi si pufoase din blana de oaie, sau covoare calduroase din lana.

In cazul in care vei opta pentru acest stil, cu siguranta te vei simti foarte bine alaturi de cei dragi, si veti avea o stare de liniste si de confort sporit.

Stilul boem ar trebui sa iti fie si el pe plac, pentru ca in cazul in care locuinta ta va fi astfel amenajata, te vei bucura de un confort incredibil, iar pe langa acest lucru, te vei putea bucura si de sentimentul de libertate.

No Comments

Post A Comment