bara

De ce avem nevoie de sare de Himalaya in dieta noastra?

De ce avem nevoie de sare de Himalaya in dieta noastra?

09:41 12 January in Sanatate
0 Comments
Share Button

Sarea este o parte esentiala a vietii tuturor oamenilor si a animalelor. De ce este sarea atat de nepretuita? Fiindca aceasta poseda sodiu si ioni. In special sarea de Himalaya pura.

Corpul nostru foloseste sarea pentru a mentine unele dintre functiile sale esentiale. De exemplu, sarea este folosita pentru absorbtia anumitor nutrienti din intestinele noastre. Sarea, de asemenea, ajuta la mentinerea fluidului in celulele noastre de sange si pentru a transmite informatii spre muschii si nervii nostri.

Bijuteria Muntilor Himalaya, – sarea roz, se spune ca este cea mai pura sare de pe pamant. Sarea din Himalaya se intampla sa fie de 85% clorura de sodiu, iar restul continutului peste 80+ minerale. Aceste minerale pot ajuta organismul tau la echilibrul PH-ului, regleaza continutul de apa, elimina toxinele, ajuta la absorbtia nutrientilor, previne crampele musculare, etc.

Sarea de Hhimalaya  este folosita in bucataria moderna din intreaga lume. Cunoscuta pentru gustul sau pur si nuanta rozalie unica, sarea de Himalaya este una din alegerile de top.

Sarea de Himalaya contine toti cei 6 electroliti de care avem nevoie pentru sanatate: sodiu, potasiu, clorura, magneziu, fosfor si calciu. Prin urmare, adaugarea de sare de roca din Himalaya la dieta ta poate ajuta aprovizionarea naturala a corpului de electroliti.

Acest lucru este util mai ales in zilele calduroase sau dupa un antrenament intens atunci cand electrolitii sunt pierduti prin transpiratie.

Poti face un “Gatorade” natural cu roca de sare din Himalaya, prin adaugarea unui sfert de  lingurita de sare de roca de Himalaya si 1 litru de apa, cu sucul de la o jumatate de lamaie si miere sau frunze de stevie.

O cauza principala a migrenelor si durerilor de cap este considerata a fi deficitul de magneziu. Din moment ce sarea de Himalaya contine magneziu, aceasta este adesea folosita ca un remediu natural pentru ameliorarea migrenei. Sarea de Himalaya contine, de asemenea si calciu, care poate ajuta la relaxarea vaselor de sange.

No Comments

Post A Comment