bara

De ce avem nevoie de folia agrotextil?

De ce avem nevoie de folia agrotextil?

De ce avem nevoie de folia agrotextil?

20:16 05 April in Agticultura, Casa si gradina
0 Comments
Share Button

In zilele noastre, in ciuda faptului ca pe piata se gasesc fructe si legume importate din diferite tari europene sau din tari de pe alte continente; multi sunt cei care isi doresc sa manance fructe si legume culese din propriile gradini.

Multi tineri au ales sa isi cumpere case si sa cultive in curte diferite legume sau fructe, altii au cumparat terenuri agricole pentru ca au vrut sa inceapa o afacere agricola.

Ei bine, indiferent ca discutam despre o suprafata mica de teren sau despre o suprafata foarte mare de teren, folia din material agrotextil este extrem de utila, iar in continuare vom vedea si de ce.

Folia din material agrotextil este tesuta din polipropilena, este foarte rezistenta la razele UV, este permeabila, si este de-asemenea folosita pentru mulcire si controlul buruienilor.

O asemenea folie este extrem de utila pentru tot felul de culturi, iar pentru a da cateva exemple amintim culturile de capsuni sau culturile de legume. O astfel de folie ese ideala pentru ca permite trecerea aerului si a apei spre radacini, insa in acelasi timp inabusa buruienile si nu permite ca acestea sa se dezvolte.

Folia din material agrotextil se foloseste in urmatoarele scopuri:

 • in plantatii viticole, pomicole;
 • in amenajari spatii verzi;
 • la plante floricole, pepeniere floricole ca mulci permanent;
 • in producerea de gazon rulou;
 • diverse utilizari industriale, ca materie prima pentru ambalaje.
 • in producerea de gazon rulou;

O astfel de folie este ideala fie pe partea de sus a solului, fie acoperita cu sol sau mulci pentru a se afla sub suprafata pentru controlul buruienilor si stabilizarea solului. Folia agrotextila reprezinta fara doar si poate o solutie excelenta pentru culturile de pe camp sau din gradina.

Folia agrotextila este extrem de utila in cazul in care au crescut foarte puternic buruienile.

Despre folia din material agrotextil mai precizam de-asemenea ca:

 • Permite scurgerea apei, in timp ce ofera inca o suprimare a buruienilor
 • Robust PP care ofera rezistenta la rupere si punctie
 • mentine o temperatura constanta la nivelul solului;
 • asigura o temperatura cu 2 – 3°C mai mare;
 • pastreaza fructele si legumele in permanenta curate
 • Poate gestiona traficul pietonal si vehicul, atat de perfect pentru caile de acces, caile de pietris etc.

In ceea ce priveste fixarea foliei, amintim faptul ca aceasta se poate realiza cu umplutura de pamant, sau se pot folosi dispozitive speciale pentru fixare care au forma literei “U”. Aceste dispozitive de fixare sunt confectionate din sarma zincata si au lungimea de 40 – 50 de centimetri. Intre aceste dispozitive de fixare a foliei este indicat sa existe o distanta de aproximativ 100 – 120 centimetri, iar astfel folia va rezista si la o viteza de 70 – 80 de km/h a vantului.

Asadar, acestea sunt detaliile cele mai importante pe care trebuie sa le cunoasteti in ceea ce priveste folia de material agrotextil care se poate folosi acasa, sau pe terenurile agricole unde se pot cultiva diferite fructe si legume. Aceste folii dupa cum se vede, ofera foarte multe avantaje.

No Comments

Post A Comment