bara

De ce avem dureri articulare si cum scapam de ele?

De ce avem dureri articulare si cum scapam de ele?

De ce avem dureri articulare si cum scapam de ele?

06:54 20 July in Sanatate
0 Comments
Share Button

Pentru durerile de articulatii va recomandam Supramax Articulatii Gel.

Durerea articulara este disconfortul care apare in orice articulatie. Durerea articulara este uneori numita artralgie. Exista multe cauze diferite de durere articulara. Cele mai multe cauze ale durerii articulare sunt inofensive si pot fi rezolvate fara probleme pe termen lung. Cu toate acestea, unele cauze ale durerii articulare necesita tratament pentru o perioada lunga de timp si provoaca probleme comune pe termen lung.

Unele cauze ale durerii articulare necesita tratament urgent. De exemplu:

• Daca aveti o infectie precum artrita septic, va trebui sa mergeti in spital pentru ca reprezentati o urgenta.
• Daca vi se pare ca aveti artrita reumatoida, atunci veti avea nevoie de o intalnire urgenta cu un specialist, deoarece inceperea tratamentului devreme va reduce riscul unor probleme pe termen lung.

Ce este durerea articulara?

Durerea articulara este disconfortul care apare in orice articulatie. Durerea articulara este uneori numita artralgie. Artrita inseamna inflamatia articulatiei, care de obicei provoaca durere si, uneori, umflarea articulatiei.

Durerea articulara poate afecta doar o articulatie sau poate afecta multe articulatii diferite. Modelul durerii articulare in functie de cat de multe si care sunt articulatiile afectate va depinde de cauza care sta la baza durerii.

Care sunt cauzele durerii articulare?

Exista multe cauze ale durerii articulare. Cauzele posibile vor depinde partial de varsta dvs. Cauzele posibile ale durerii articulare la copii sunt diferite de cauzele posibile pentru adulti. Cauza durerii articulare poate fi evidenta, cum ar fi urmarea unui accident sportiv. In alte situatii este posibil sa aveti nevoie de investigatii si de o programare pentru a vedea un specialist care sa poata gasi diagnosticul.

Durerea articulara poate fi, de asemenea, cauzata de diferite structuri din articulatie sau din jurul articulatiei. Cauza care sta la baza poate fi, prin urmare, o problema cu:

• Capsula articulatiei.
• Oasele din jur.
• Tendoanele, ligamentele sau muschii din jurul articulatiei

Durerea articulara poate fi de asemenea cauzata de durerea simtita de-a lungul unui nerv. De exemplu, o problema in sold va poate determina sa simtiti durerea in genunchi. Durerea la nivelul nervilor apare si atunci cand un disc se deplaseaza si atinge ramuri nervoase si provoaca durere in picior (numita sciatica).

Este o lista lunga cu cele mai frecvente cauze ale durerii articulare. Exista mai multe cauze mai putin frecvente pe care medicul dumneavoastra ar trebui sa le ia in considerare. Consultati mai multe articole pentru mai multe informatii despre fiecare afectiune care poate provoca dureri articulare.

Exista afectiuni care au efect in mod obisnuit asupra unei articulatii si care sunt diferite de bolile care afecteaza mai multe articulatii pentru fiecare grupa de varsta. Cu toate acestea, uneori, afectiunile care afecteaza de obicei o articulatie pot afecta cateva articulatii diferite. Bolile care afecteaza in mod obisnuit multe articulatii in acelasi timp pot provoca uneori dureri doar intr-o singura articulatie, in special la inceputul bolii.

Cand ar trebui sa vezi un doctor?

Faceti o vizita la medicul dumneavoastra daca durerea articulara este insotita de:

• Umflatura.
• Roseata.
• Tendinta si caldura in jurul articulatiei.
Adresati-va imediat unui medic daca durerea articulara este cauzata de o leziune si este insotita de:

• Deformarea articulatiei.
• Incapacitatea de a folosi articulatia.
• Durere intensa.
• Vanatai

 

No Comments

Post A Comment