bara

De ce ar trebui să încercați masajul medical sau terapeutic?

De ce ar trebui să încercați masajul medical sau terapeutic?

07:33 22 November in Istorie adevarata, Sanatate
0 Comments
Share Button

Masajul este cel mai bine cunoscut ca o modalitate de a vă ajuta să vă relaxați și să eliberați stresul. Un masaj blând şi liniștitor poate reduce stresul, poate ameliora durerile musculare, vă poate îmbunătăți somnul și starea de spirit.

Mai puțin cunoscut este faptul că masajul are și alte beneficii dincolo de simpla relaxare. Masajul medical sau terapeutic vă poate ajuta să rezolvaţi și probleme medicale mai grave.

Terapia prin masaj într-un cadru clinic sau spitalicesc este oferită de profesioniști autorizați care sunt instruiți să găsească zonele cu probleme și să se concentreze asupra acestora.

Acest tip terapeutic de masaj implică o muncă mai concentrată asupra țesutului moale al corpului – mușchii, tendoanele și ligamentele care mișcă și susțin corpul.

Medicul, chiropracticianul sau kinetoterapeutul vă pot recomanda să primiți un masaj terapeutic pentru a completa alte terapii pe care le urmați deja cu scopul de a trata o anumită zonă a corpului dumneavoastră.

Sau este posibil să nu obțineți rezultatele dorite de la alte tratamente tradiționale. Urmarea regulată a terapiei prin masaj poate ajuta și în acest caz.

Poate ușura disconfortul și durerea

Un terapeut de masaj poate lucra la o serie de probleme medicale care sunt fie cronice (adică durează de mult timp) fie acute (o problemă medicală care a apărut recent și poate fi tratată în viitorul apropiat).

Aceste probleme pot include:

  • Leziuni cauzate de stresul repetitiv generat de pozițiile stând sau în picioare timp de câteva ore pe zi.
  • Migrene, cefalee în ciorchine, cefalee tensională sau cefalee sinusală.
  • Afecțiunea articulației temporomandibulare și a mușchilor.
  • Fracturi și entorse (după ce inflamația a scăzut).
  • Dureri lombare.
  • Tendinită.
  • Durere radiantă.
  • Țesut cicatricial post-chirurgical (cu aprobarea medicului).
  • Umăr îngheţat.

La ce să vă așteptați de la o sesiune de masaj terapeutic

Încă de la începutul vizitei, este important să explicați terapeutului de masaj exact la ce ați dori să lucrați. Discutați cu terapeutul despre nevoile dvs. specifice. De exemplu, de ce v-a recomandat medicul dumneavoastră să faceți un masaj terapeutic? Care sunt domeniile de îngrijorare și de ce sau cum s-a întâmplat?

În timpul vizitei, terapeutul poate avea o lumină slabă și muzică, la fel ca în cazul unui masaj de relaxare. Totuși, în loc de un tratament pentru întregul corp, o sesiune de masaj terapeutic tinde să se concentreze pe zona vizată.

Prin ce este diferit masajul terapeutic de masajul de relaxare

Masajul terapeutic poate fi mai profund decât un masaj de relaxare. De asemenea, puteți experimenta mai multă sensibilitate pe măsură ce terapeutul lucrează pe țesut.

Terapeutul poate folosi diferite tehnici în timpul sesiunii de tratament. În funcție de situaţie, aceștia pot include masajul țesuturilor profunde, eliberarea miofascială, lucrul cu punctele de declanșare, diverse terapii de mișcare sau tehnici de întindere pasiv-rezistive.

Un alt mod în care poate fi oferit masajul medical este ca parte extinsă a tratamentului dumneavoastră terapeutic la clinica de kinetoterapie.

Terapeutul de masaj va lucra asupra zonei afectate pentru o perioadă mai scurtă de timp – aproximativ 15 minute. Această tehnică completează tratamentul pe care îl urmaţi deja.

No Comments

Post A Comment