bara

De cate tipuri este mamografia?

De cate tipuri este mamografia?

De cate tipuri este mamografia?

11:57 24 April in Despre altele, Mama si copilul
0 Comments
Share Button

Mamografia este o imagine cu raze X a sanului. Poate fi utilizata pentru a verifica existenta cancerului de san la femeile care nu au semne sau simptome ale bolii. Poate fi de asemenea, utilizata o mamografie Cluj daca aveti un nod sau un alt semn de cancer la san.

Mamografia de screening este tipul de mamografie care te verifica atunci cand nu ai simptome. Poate ajuta la reducerea numarului de decese cauzate de cancerul de san in randul femeilor cu varste cuprinse intre 40 si 70 de ani.

Dar poate avea si dezavantaje. Mamografiile pot gasi uneori ceva care arata anormal, dar nu este cancer. Acest lucru duce la testari suplimentare si va poate provoca anxietate. Uneori, mamografiile este posibil sa nu arate cancerul atunci cand este acolo.

De asemenea, o mamografie expune pacienta la radiatii, chiar daca acestea sunt in cantitate minima. Ar trebui sa discutati cu medicul dumneavoastra despre beneficiile si dezavantajele mamografiilor. Impreuna, puteti decide cand sa incepeti si cat de des trebuie sa aveti o mamografie.

Mamogramele sunt, de asemenea, recomandate femeilor mai tinere care au simptome ale cancerului de san sau care au un risc ridicat de boala. Exista mai multe tipuri de mamografii, iar in randurile care urmeaza le veti descoperi, si veti afla pe scurt cateva informatii depsre fiecare dintre acestea.

  1. Mamografia clasica

Mamografia clasica este acea procedura care se efectueaza cu ajutorul mamografului analog. In cadrul unei asemenea proceduri, imaginile sunt obtinute in alb si negru. Acestea vor fi mai apoi printate pe mari segmente de film, precum in cazul unei radiografii a oaselor.

  1. Mamografia digitala

In ceea ce priveste mamografia digitala, imaginile sunt inregistrate pe computer direct. Apoi, imaginile inregistrate vor putea fi vizionate pe ecranul unui calculator.

Avantajul acestui tip de mamografie poate fi acela ca anumite zone se pot mari si pot fi scoase in evidenta pe ecranul calculatorului. In cazul in care exista zona sau zone cu suspiciuni, acest tip de mamografie le permite medicilor sa se uite mai indeaproape.

  1. Mamografie digitala cu tomosinteza

In ceea ce priveste tomosinteza, trebuie facuta precizarea ca aceasta este o tehnica de imagistica, sau o tehnica asemanatoare radiografiei, care utilizeaza razele X, si care se poate utiliza in vederea depistarii primelor semne ale cancerului mamar, in cazul femeilor care nu prezinta simptome.

Este foarte important de mentionat faptul ca aceasta procedura se poate utiliza si cu scopul de a diagnostica cancerul la san pentru femeile care au unele simptome.

Dintre cele trei tipuri de mamografii amintite in randurile de mai sus ale articolului, trebuie facuta precizarea ca tomosinteza este la momentul actual, cea mai avansata tehnica de mamografie.

O asemenea mamografie obtine imagini 3D multiple ale sanului. Imaginile respective vor fi apoi transmise unui calculator care utilizeaza un algoritm, cu scopul de a le combina intr-o imagine 3D pentru sanul intreg.

Femeile care au nevoie de o asemenea examinare medicala, trebuie sa stie ca de regula mamografia dureaza in jur de 20 de minute. Este important ca inainte de a urma procedura, sa nu foloseasca creme, lotiuni de corp, deodorant sau parfum, pentru ca aceste produse cosmetice pot distorsiona imaginile, sau pot aparea pe mamografie precum calcificari.

No Comments

Post A Comment