bara

Cum te poate ajuta un nutritionist?

Cum te poate ajuta un nutritionist?

Cum te poate ajuta un nutritionist?

21:01 26 March in Sanatate
0 Comments
Share Button

In momentul in care vine vorba despre nutritie si nutritionisti, cu siguranta primul lucru care ne vine in minte este cel legat de slabire si de eforturile de a slabi. Dat fiind faptul ca obezitatea este intr-o continua crestere in tara noastra, iar atat adultii cat si copiii se confrunta cu o asemenea problema.

Un nutritionist bun Cluj insa, se ocupa de mult mai multe lucruri decat de scaderea ponderala a pacientilor sai. Patologia pe care o gestioneaza un nutritionist, folosind instrumente specifice, cuprinde o gama larga de tulburari de alimentatie, acestea fiind incluse in bulimia si anorexia nervoasa ori in hiperfagie.

Unii isi doresc sa slabeasca, altii isi doresc sa se ingrase, unii sufera de afectiuni care necesita un regim alimentar strict, in timp ce altii pur si simplu isi doresc sa manance sanatos, in acord cu nevoile organismului si totodata cu consumul energetic.

Exista persoane care se intreaba daca este indicat sa opteze pentru ajutorul unui nutritionist, sau daca pot urma diferite retete pe care le descopera pe internet, si despre care se spune ca ar oferi rezultate cu adevarat spectaculoase in doar cateva saptamani.

Cu siguranta nu toate regimurile alimentare care sunt prezente in mediul online ofera rezultate, iar cele care ofera rezultate rapide, cu siguranta nu au efecte de lunga durata. In majoritatea cazurilor, persoanele care slabesc rapid urmand o dieta de pe internet, ajung sa acumuleze mult mai multe kilograme decat cele pe care le-au pierdut in urma aplicarii dietei.

Deasemenea, exista persoane care sufera de diferite afectiuni si care nu au voie sa consume anumite alimente sau produse care sunt incluse in dietele prezentate pe internet, iar in cazul in care nu vor tine cont de aceste detalii si vor urma diete dupa ureche, pot ajunge sa se confrunte cu probleme serioase ale stomacului sau cu probleme de tranzit intestinal, cu avitaminoze sau cu anemii.

Deci, daca exista aceasta ramura numita nutritie, indicat ar fi sa ii lasam pe nutritionisti sa isi faca treaba. Acestia au studii de specialitate in spate cu privire la aceasta stiinta si stiu sa creeze regimuri alimentare in functie de cerintele clientului, dar si in functie de starea acestuia de sanatate, si in functie de diferite alte aspecte.

Un specialist in nutritie cu siguranta le va putea crea clientilor sai diete personalizate ideale, care sa ii ajute pe acestia sa creasca in greutate sau sa scada in greutate, in functiile de cerintele acestora.

Diferenta dintre un nutritionist si regimul alimentar pe care acesta il ofera, si dietele de pe internet, este acela ca nutritionistul creaza regimul alimentar in functie de client, in functie de obiectivele acestuia, in functie de starea acestuia de sanatate. Nutritionistul este cel care ofera asemenea regimuri alimentare dupa efectuarea unor analize, si cu siguranta un regim alimentar special creat de catre un nutritionist, va avea rezultatele dorite iar efectele vor fi de lunga durata.

Deci, un nutritionist te poate ajuta cu un regim alimentar sanatos, prin care sa iti atingi obiectivele, iar efectele sa fie de lunga durata.

No Comments

Post A Comment