bara

Cum se pun rulourile exterioare?

Cum se pun rulourile exterioare?

Cum se pun rulourile exterioare?

08:51 23 March in Casa si gradina
0 Comments
Share Button

Rulourile exterioare sunt produsele care au un caracter tehnic inalt ceea ce va impune si o serie de limitari in momentul in care se vrea montarea lor. Va recomandam sa apelati la specialisti pentru montare rulouri exterioare si sa nu faceti siguri asta decat daca va pricepeti.

Pentru a putea intelege sistemul de montaj al rulourilor exterioare, ar trebui ca in primul rad sa facem diferenta intre cele doua mari categorii de produse.

Rulourile exterioare care se aplica se monteaza pe tamplaria care deja exista ele fiind aplicate dupa cum le spune si denumirea si se pun peste aceasta tamplarie si se lipesc sau la oarecare distanta de tamplarie. Sunt si beneficiari ce opteaza pentru montajul rulourilor pe zona din fata cladirii creandu-se un gol cu aer intre tamplarie si covoarele cu lamele.

Sunt si rulouri exterioare suprapuse care reprezinta un tip ceva mai nou de rulouri care au principala caracteristica si avantajul tototdata de a asigura o mai buna protectie termica in locuinte. Toate aceste rulouri pot sa fie montate impreuna cu tamplaria noua si se pot clipsa numai asupra tocului de la geamuri si pot sa intre in golurile din zidarie impreuna cu ele. Rulourile suprapuse nu pot sa mai fie demontate dupa ce clientii si-au instalat tamplaria si in acest caz se apeleaza la rulouri aplicate.

Rulourile aplicate pot sa fie montate in tamplarie cu fixare in tocul ferestrelor ori cu fixare in laterale in zidarie. In amandoua situatiile trecerea unui snur in interior se face prin toc.

Pe fatada sunt si beneficiari care solicita genul acesta de montaj, si e important sa se stie daca fatada e izolata si daca da se va determina ce grosime are polistirenul in asa fel incat suruburile de prindere pot sa fie adecvate. Sunt si avantaje si dezavantaje pentru tipul acesta de sistem. In cazul acesta snururile pentru actionare sunt trecute prin zidarie si va fi nevoie de un arc lung pentru ca ele sa nu se deterioreze in momentul in care sunt actionate.

Rulourile suprapuse pot sa fie montate numai impreuna cu tamplaria noua. Acestea se fixeaza de tocurile de la tamplarie si se vor introduce alaturi de ele in golurile din zidarie. Ghidajul se fixeaza la randul lor in tocuri prin sisteme de glisare si se asigura si o foarte buna etanseitate.

Pentru a monta rulouri exterioare suprapuse, este foarte important sa se tina cont si de faptul ca nu ar trebui sa existe o presiune mare pe caseta. In momentul unde se izoleaza cu spuma perimetrul tamplariei ar trebui sa avem grijaca ca aceasta sa nu supuna caseta la presiuni si sa duca astfel la o presiune pe covorul de lamele fapt ce ar putea determina si functionarea sa defectuoasa.

Tinand cont de toate aceste detalii tehnice, va recomandam sa faceti montarea rulourilor exterioare cu ajutorul unor montatori specializati. Pentru ca greselile de montaj pot sa afecteze buna functionare pentru rulouri sau pot sa determine avarierea lor si exista si riscul de a pierde agarantia pe care producatorii o ofera. De asemenea este bine sa fie si corect intretinute.

No Comments

Post A Comment