bara

Cum se protejeaza un depozit?

Cum se protejeaza un depozit?

Cum se protejeaza un depozit?

09:40 06 July in Despre altele
0 Comments
Share Button

Depozitul este o suprafata in aer liber, un loc sau o cladire ori mai multe cladiri ce formeaza un ansamblu in care sunt aduse si pastrate si livrate cantitati mari de marfuri sau de materiale de mai multe tipuri ce vor fi depozitate pe rafturi metalice  in general.

Depozitele care sunt proiectate pentru marfuri speciale sunt puse in spatii izolate foarte departe de aglomerarile urbane si cele destinate pentru marfuri normale sunt puse in general in incinta sau aproape de firmele care le detin si in general foarte aproape de orase.

Cele mai importante amenintari pe care le primeste un depozit sunt furtul, incendiul, vandalismul  si in general din cauza marfurilor care sunt depozitate acolo sau din cauza situarii unui depozit in zone izolate cu distante mari de orice alt obiectiv, au loc aceste acte care supun depozitul la risc.

In conditiile in care aceste amenintari exista se poate face o analiza de risc necesara si aceasta este un prim pas pentru a preveni aparitia unor pagube.

In momentul in care se constata ca afacerea va fi afectata in jur de 70 de procente de ipoteza unui eveniment si poate sa nu isi revina in urma lui, sau poate sa se opreasca activitatea pentru o perioada lunga de timp, atunci timpul pe care il consumati pentru analiza de risc si pentru costurile cu aceasta sunt investiti necesare.

In plus in majoriteta cazurilor aceasta analiza e o cerinta din punct de vedere legislativ.

Valorile de orice care rezulta pentru categoria aceasta de obiective nu poate decat sa genereze adoptarea unei atitudini prin care se va reduce selectiv riscul. Se va concepe si realiza un sistem pentru securitatea fizica ce va include si protectia contra incendiilor sau in cazuri speciale si riscurile majore prin care se vor asigura bunurile din depozit.

Pentru depozitele destinate pastrarii sau incarcarii ori descarcarii de materiale precum si pentru accesul facil sau ordonat la materiale se va impune si necesitatea de a elabora o solutie de securitate particulara.

Securitatea in logistica asa cum se numeste acest domeniu in publicatiile de specialitate pune la bataie probleme unice. In general obiectivele sunt in continua schimbare ceea ce poate sa genereze mai multe probleme in legatura cu securitatea pentru ca noile tehnologiii si metode pot sa ajute la o buna transformare a haosului care se afla in depozit in mediu protejat si ordonat.

In momentul in care discutam despre depozite va aparea si pe buna dreptate o imagine a unor facilitati importante.

Majoritatea depozitelor sunt structuri destul de masive, dar nu doar dimensiunea pe care o are depozitul e un obstacol important pentru a concepe si pentru a realiza protectia lui fizica, ci si faptul ca foarte multi angajati se misca in depozit si sunt in permanenta ocupati cu sortarea, descarcarea, depozitarea, incarcarea si scoterea produselor.

Acest lucru se intampla doar in interior pe cand la exterior sunt camioane de dimensiuni variate, de la cele mai mici si pana la cele uriase, care vin de peste tot si descarca sau incarca marfa. In acest sens un profesionisti in securitate va fi in mod cert coplesit.

No Comments

Post A Comment