bara

Cum se alege un lampadar in functie de incapere?

Cum se alege un lampadar in functie de incapere?

Cum se alege un lampadar in functie de incapere?

15:43 06 November in Casa si gradina
0 Comments
Share Button

Lampadarele sau lampile de podea, sunt corpuri de iluminat care permit multe scenarii de lumina, care se pot adapta cu mare usurinta locului in care sunt folosite.

Lampadarele alese in mod inspirat, trebuie sa va ofere cantitatea de lumina de care aveti nevoie, indiferent ca sunt asezate in living sau in dormitor.

De cate tipuri sunt lampile de podea?

Lampile de podea reprezinta un element esential al decorului interior al casei, oferind nu numai functionalitate, ci si o declaratie de design prin tipul de lampa selectat, materialele utilizate, pozitionarea lampii in camera si prin tipurile de becuri. Toate acestea sunt elemente care pot avea un mare  impact asupra dispozitiei si ambiantei unei camere.

In continuarea acestui articol, puteti afla informatii importante despre cateva dintre tipurile de lampadare spre care va puteti indrepta atentia. Cu siguranta este recomandat sa cititi acest artico pana la final, mai ales in cazul in care intentionati sa va alegeti cat mai curand posibil pentru acasa lampadare de la Retroboutique.ro.

Torchiere

Un torchiere este unul dintre cele mai populare si recunoscute tipuri de lampi de podea. Numele este derivat din cuvantul francez pentru „torta” si este identificabil prin forma verticala, asemanatoare cu o torta, cu corpul de iluminat indreptat in sus la capatul unei coloane.

Torchiere nu ocupa sau necesita mult spatiu, iar forma discreta poate avea mult de-a face cu popularitatea lor. Celalalt avantaj pe care il are torchiere este capacitatea sa de a oferi lumina generala. Forma directioneaza lumina spre tavan, unde se difuzeaza intr-o lumina generala placuta care acopera camera.

Inainte de a cumpara un torchiere, asigurati-va ca este stabil si nu se rastoarna cu usurinta. O baza ponderata este cea mai buna; sau asigurati-va ca il pozitionati astfel incat sa nu se rastoarne. Nu in ultimul rand, de mentionat este faptul ca puteti gasi asemenea lampadare in diferite stiluri de la traditional la modern.

Lampa Club

O lampa club este cu siguranta un alt stil omniprezent, si totodata este o lampa stick conceputa pentru iluminarea zonei. La fel ca in cazul unui torchiere, puteti cumpara o lampa club in orice stil. O lampa club are de obicei o priza cu 3 cai sau o priza dubla actionata de lant de tragere.

Lampa cu tava de sticla

Lampa de podea cu tava de sticla este in esenta, o lampa de podea club cu o tava de sticla inserat la nivel de masa inaltime. Lampa de podea cu tava de sticla este utilizata pentru iluminarea zonei si poate fi utila in spatii mici, deoarece puteti elimina mesele de capat. Tava de sticla si baza par sa ocupe mai putin spatiu vizual decat o masa de capat cu o lampa de masa asezata deasupra.

Lampa de podea Club reglabila

Lampa de podea de club reglabila reprezinta o varianta a lampii de club standard, dar poate fi achizitionata pentru a se potrivi cu toate elementele de decor, si poate fi ajutata pe inaltime. Este folosit un asemenea lampadar in mod special pentru iluminarea zonei.

Lampa de podea Tower

Lampile de podea Tower ofera lumina ambientala si au avantajul suplimentar de a arata ca o sculptura in timpul zilei. Exista o varietate extraordinara in stilul lampilor de acest tip, de la felinare in stil asiatic pana la forme sculpturale moderne. Poate servi chiar ca punct focal de proiectare intr-o camera.

Lampa de podea Down Bridge

O lampa de podea Down Bridge are lumina indreptata in jos si, ca atare este o lampa buna de citire sau de lucru. Este excelenta pentru a directiona lumina catre proiectul sau pagina dvs. Este o alegere excelenta pentru pozitionarea langa un fotoliu.

Alegerea lampadarului in functie de incapere

Alegerea lampadarului se face cu siguranta in functie de incapere, astfel ca in living de exemplu trebuie ales un lampadar care sa ofere o lumina ambientala potrivita pentru a citi sau pentru desfasura diferite alte activitati.

Exista o multime de variante cand vine vorba despre lampadare pentru living, dar o optiune interesanta este reprezentata de un abajur impozant in locul unui corp de iluminat cu multe brate.

In camera copiilor de exeplu, lampadarul trebuie sa fie stabil si rezistent. Se poate alege un lampadar cu abajur din aluminiu sau plastic. Acesta trebuie sa aiba un suport generos si o baza mare, iar intrerupatorul trebuie sa fie cat mai accesibil.

Penturu dormitor, lampadarul foloseste mai multor scopuri. Daca doriti sa cititi seara inainte de culcare, trebuie sa alegeti un lampadar cu doua brate. Un brat care are lumina directionata in sus, si un brat ajustabil, care sa ofere lumina necesara pentru a citi.

Asadar, lampadarele pot fi alese in functie de incaperea in care sunt folosite, si dupa cum se poate vedea, exista o multime de stiluri de lampadare, astfel ca, fiecare poate sa gaseasca cea mai potrivita solutie cand cauta un asemenea corp de iluminat.

No Comments

Post A Comment