bara

Cum se aleg aparatele foto compacte?

Cum se aleg aparatele foto compacte?

Cum se aleg aparatele foto compacte?

09:56 22 March in Despre altele
0 Comments
Share Button

Vezi pe Spinmag.org cele mai importante lucruri de care trebuie sa tinem cont atunci cand cumparam camere si aparate foto profesionale. In primul rand se recomanda sa stim exact ceea ce vrem sa cumparam. Sa fie aparate foto compacte, cele dslr sau Mirrorless si care sunt de fapt cele mai bune aparate digitale.

Aparatele foto nu doar ca nu mai sunt de mult un lux pentru foarte multa lume deoarece toti au cel putin doua camere digitale daca o luam in calcul si pe cea de la telefonul mobil.

Vom incepe cu cele mai importante specifictii la care trebuie sa fiti atenti atunci cand  va alegeti aparatele de fotografiat bune.

Ce specificatii ar trebui sa va intereseze? Dimensiunile pe care le au senzorii – cele mai importante caracteristici ale aparatului foto sunt reprezentate de dimensiunile fizice ale senzorilor de imagine. Cu cate acestea sunt mai mari cu atat mai multa multa umina intra in senzor in timp ce fotografiat. Senzorii mai mari permit si reaizarea unor imagini mai clare in conditii foarte slabe de iluminare si la valori ISO ridicate, fara sa intervina acel efect cu purici in imagine.

Nu va lasati inselati de valori mari in megapixeli care sunt date de producatori pentru senzori. Mai multi megapixeli inseamna fotografii mari nu neaparat mai clare. Evitati pe cat este posibil toate aceste capcane care tin mai mult de marketing si alegeti de fiecare data un senzor mai mare ca si dimensiuni nu ca numar de pixeli.

Apertura pe care o are obiectivul este foarte importanta. Conteaza foarte mult numarul F care este inscris pe rama de la obiectivul aparatului de fotografiat. Valorile mai mici sunt de fapt si cele mai bune pentru ca ele permit intrarea unei cantitati mari de lumina atunci cand fotografiati subiectul.

Este recomandat sa cautati un obiectiv cat mai luminos pe intreaga plaja focala pe care obiectivul o are.

Distanta focala pe care o are obiectivul atunci cand cautati aparate foto flexibile care pot sa cuprinda cat mai multe obiecte atunci cand fotografiati la interior sau cand incercati sa prindeti si cladirile in imagini si acestea sunt foarte inalte si de asemenea sa puteti fotografia cu ele si animalele de la zoo din departare cu zoom.

Pentru asta aveti nevoie de  obiective cu plaje foarte largi exprimate in milimetrii. Camerele foto compacte au doar un singur factor de zoom iar factorul de zoom poate fi obtinut impartind o valoare maxima in mm pe care o are un obiectiv la valoarea lui minima.

Exista mai multe specificatii la care ar trebui sa va uitati atunci cand cumparati un aparat de fotografiat tinand cont de toate nevoile pe care le aveti dar cele spuse mai ss sunt cele de fapt importante. Pana la urma cele mai bune sunt aparatele pe care vi le si permiteti si care va satisfac nevoile de fotograf.

Aparatele foto compacte sunt cele mai des  intalnite si cele mai uzuale tipuri de camere digitale care au obiectiv fix ce nu poate fi schimbat. Ele sunt si cele mai accesibile ca pret dar exista si modele mai scumpe care sunt la fel de bune.

No Comments

Post A Comment