bara

Cum sa rezolvi problemele cu GPS-ul?

Cum sa rezolvi problemele cu GPS-ul?

Cum sa rezolvi problemele cu GPS-ul?

09:50 23 January in Despre altele
0 Comments
Share Button

Daca ai nevoie de reparatii Samsung in legatura cu GPS-ul, atunci ai nimerit unde trebuie. Smartphonul foloseste o combinatie de Wi-Fi, GPS si alte retele mobile pentru a te localiza.

Satelitul trimite semnalul care e receptionat de GPS-ul dispozitivului tau, folosindu-l pentru a iti calcula pozitia. Cu cat aparatul primeste mai multe semnale, cu atat mai exacta va fi localizarea GPS. De aceea la orice problema a GPS-ului trebuie sa iti pui urmatoarele intrebari:

Ai ultima versiune instalata? Ajustarile tehnice pot fi uneori facute la diferente de secunde, care vor rezulta la latenta a GPS-ului tau. Cand acestea se intampla, Samsung va scoate pe piata si update-uri ale softului. Ai grija sa verifici periodic ca ai ultima versiune instalata pe dispozitivul tau.

Te afli inauntru? Semnalele pot fi blocate de cladiri sau de structuri naturale precum dealurile sau muntii. GPS-ul functioneaza cel mai bine cand esti afara pentru ca in felul acesta telefonul va putea receptiona cu usurinta mai multe semnale.

Daca te afli intr-o zona cu semnal GPS scazut, iti poti ajusta setarile locatiei in functie de necesitatile tale. Setarile ridicate vor face ca dispozitivul tau sa te localizeze mai precis, dar cu costul pachetelor de date de internet si a consumului de baterie. Setarile mai scazute vor fi mai putin precise, dar mai econome.

1.    Foloseste doua degete distantate pentru a trage in jos meniul extins – > Alege Location pentru a o opri/ porni.
2.    Apasa Apps -> Settings -> Location (pentru alte modele setarea poate fi gasita sub Privacy & Safety sau Privacy)
3.    Dupa ce Location este activata -> apasa Mode -> alege metoda pe care doresti ca dispozitivul tau sa o foloseasca
Acuratete ridicata – foloseste o combinatie de GPS, Wi-fi si pachete de date pentru a te localiza.
Costurile pot fi ridicate
Economisire de energie – aceasta optiune foloseste doar Wi-fi si retele mobile.
Doar GPS – aceasta optiune foloseste foar GPS pentru a iti estima locatia.
4.    Locurile mele – aceasta optiune permite dispozitivului tau sa recunoasca locatia pentru a oferi informatii si servicii importante. Adauga zone precum Acasa, Serviciu si Masina. Astfel, vei putea folosi aplicatia pentru harti, Wi-Fi sau Bluetooth pentru a recunoaste locatiile, De exemplu: seteaza-ti zona Acasa folosind Google Maps ca sa iti cauti locatia sau pentru a defini care e localizarea Masinii prin a iti selecta masina din dispozitivele conectate prin Bluetooth.
5.    Google Location Reporting si Location History – activarea ei permite raportarea catre Google a istoricului localizarilor tale pentru a iti imbunatatii cautarile si alte servicii Google.

Te joci Pokemon Go si ai primit eroarea „semnalul nu poate fi gasit”?

Jocul necesita ca setarea Mock Location sa fie oprita pe telefoanele Android. Setarea Mock Location poate fi gasita accesand meniul Developer Options. Majoritatea telefoanelor Android au, insa, meniul Developer Options ascuns din fabrica. Pentru a il face vizibil.

Apasa Apps -> alege Settings -> apasa About device -> cauta in lista si apasa de 7 ori Build Number -> Intoarce-te la Settings, iar meniul Developer Options va aparea sub Settings -> General -> Developer Options.

No Comments

Post A Comment