bara

Cum sa nu va pacaliti cand cumparati un smartphone online?

Cum sa nu va pacaliti cand cumparati un smartphone online?

Cum sa nu va pacaliti cand cumparati un smartphone online?

10:02 19 January in Telefoane mobile
0 Comments
Share Button

In cazul in care v-ati propus sa sariti peste un operator de telefonie mobila sau un magazin si va cumparati un telefon de pe un site, trebuie sa retineti cateva lucruri importante ca sa evitati pierderea unor bani.

Telefonul mobil poate avea numeroase daune de ordin fizic, fie de functionare, in cele mai multe cazuri. Exista bineinteles si telefoane impecabile, tinute in husa si sub folie. Pe noi ne intereseaza cele dintai pentru a sti cum sa le evitam pe cele cu probleme mai mari de functionare.

In primul rand, trebuie stiut ca orice iPhone are mai nou o problema majora si anume contul de iCloud. O alta problema este cea legata de deblocarea pentru SIM a unui iPhone. Exista numeroase solutii fizice, dar acestea nu sunt recomandate, iar cele software sunt dependente de versiunea sistemului de operare.

In al doilea rand, trebuie sa stim ca la Android problema deblocarii este putin diferita, iar unele modele pot fi rezolvate software. Cand cumparati un telefon si va intalniti cu vanzatorul, trebuie sa alegeti un loc unde sa aveti obligatoriu WiFi, si sa va alocati circa 30 minute pentru testarea amanuntita a functiilor acestuia.

Trebuie sa verificati daca telefonul se incarca la priza, daca portul nu este deteriorat si mai ales daca se acumuleaza energie in baterie. Bineinteles ca trebuie sa verificati si daca reporneste fara probleme si nu se blocheaza.

De asemenea reporniti-l pentru a putea verifica cate procente pierde telefonul. Daca spre exemplu scade cu mai mult de 20%, poate avea o problema destul de mare astfel incat sa nu fie rentabila achizitia sa.

Totodata trebuie sa verificati cu multa atentie camera foto a unui telefon cu Android. Aceasta se inchide dupa un mesaj de blocare si poate fi folosita doar dupa un restart. Neaparat, dupa ce ati introdus cartela SIM si a fost recunoscut operatorul de telefonie, trebuie sa initiati cateva apeluri telefonice si sa trimiteti doua, trei mesaje.

Un alt aspect pe care trebuie sa il luati in calcul este cel legat de nivelul sunetului din casca si apoi in difuzor, comutand pe speaker. Trebuie sa verificati, tot la sunet portul castilor si in acelasi timp intensitatea in acestea. Puteti porni o melodie de pe YouTube, prin WiFi, verificand si daca ramaneti conectat la acesta.

Bineinteles ca numeroase componente si piese telefoane le puteti schimba intr-un service gsm. Puteti achizitiona aceste accesorii si componente si de pe accesoriigsm, unul dintre cele mai bune magazine online pentru aceste produse.

Importanta este si verificarea acuratetii ecranului tactil. Chiar daca problemele au fost remediate este bine sa verificati daca functioneaza in toate punctele si mai ales daca acesta raspunde corect la atingerea sa.

Un exemplu concludent este cel al modelelor Nexus One care aveau o problema de acest gen. Cand punctele de touch se intersectau fie pe verticala fie pe orizontala, nu mai puteau fi reproduse exact coordonatele de pe ecran.

In principiu, nu aveti cum sa va pacaliti daca achizitionati online un smartphone.

No Comments

Post A Comment