
Cum să ne păstrăm copiii aproape de Gordon Neufeld, Gabor Mate
Un psiholog și un medic lucrează împreună pentru a rezolva misterul tendinței neînțelese și profund tulburătoare din timpul nostru – colegii iau locul părinților în viața copiilor noștri.
Gordon Neufeld a inventat termenul orientare de la egal la egal pentru acest fenomen, deoarece copiii și tinerii își derivă din ce în ce mai mult identitatea, valorile și codurile de conduită de la colegii lor, mai degrabă decât de la părinți.
În Carte de parenting Cum să ne păstrăm copiii aproape de Gordon Neufeld, Gabor Mate autorul spune că orientarea către colegi distruge coeziunea familială, blochează dezvoltarea adevăratei independențe, otrăvește atmosfera din școli și promovează o cultură a tinerilor agresivă și sexualizată.
Copiii au nevoie de părinții. Cartea îi ajută pe părinți să înțeleagă acest fenomen tulburător și oferă soluții, astfel încât să poată readuce legătura intuitivă copil-părinte la primul loc, pe care de altfel îl și merită.
Gândurile, principiile și sfaturile specifice din Carte de parenting cum să ne păstrăm copiii aproape de Gordon Neufeld, Gabor Mate, permite părinților să fie ceea ce natura intenționează din nou pentru copiii lor: sursa centrală de afecțiune, securitate și căldură.
O carte utilă pentru toți părinții și copiii
Psihoterapeutul Gordon Newfeld și medicul Gabor Mate scriu despre un fenomen atât de slab înțeles al relațiilor părinte-copil, ca înlocuirea atașamentului față de părinți cu atașamentul față de colegi. Autorii consideră că această tendință este una dintre cele mai distructive și neînțelese din societatea modernă.
Ei arată cum și de ce copiii pierd treptat contactul cu părinții și cum pierderea acestui contact afectează negativ dezvoltarea lor psiho-emoțională. Cartea va fi utilă pentru părinții cu copii de orice vârstă – de la copii mici până la adolescenți, pentru psihologi, precum și pentru toți cei care, prin natura muncii lor, sunt chemați să aibă grijă de copii.
Autorul arată pas cu pas modul în care puterea afecțiunii dintre copii și părinți ajută la depășirea dificultăților lumii din jurul lor. Cartea examinează un astfel de fenomen al relațiilor părinte-copil ca înlocuirea atașamentului față de părinți cu atașamentul față de colegi.
Autorul consideră că această tendință este una dintre cele mai distructive și neînțelese din societatea modernă. Este necesar să fii prezent în viața unui copil nu numai atunci când „sfârșitul lumii” a avut loc deja pentru el. După cum se spune, cel mai periculos lucru pentru psihicul unui copil imatur, este un adult imatur.
Această carte este despre imaturitatea copilului în alegerea independentă a mediului și intereselor și consecințele ulterioare ale acestei alegeri, precum și despre principiile de creștere ușoară și corectarea greșelilor făcute de adulți mai devreme în legătură cu copilul.
Per total, cartea este utilă, dar, în general, așa cum scrie autorul însuși, nu încerca să educi copiii după cărți. Cartea este împărțită în cinci părți. În prima parte, autorul explică ce este orientarea de la egal la egal și de ce este atât de răspândită în cultura noastră.
Părțile a doua și a treia descriu numeroasele consecințe neplăcute ale orientării de la egal la egal, inclusiv impactul acesteia asupra capacității de a educa și dezvolta copiii. Primele trei părți stabilesc, de asemenea, bazele unei dezvoltări sănătoase a copilului, spre deosebire de modelul de dezvoltare distorsionat încurajat de cultura de la egal la egal.
No Comments