bara

Cum sa iti protejezi masina cat mai bine?

Cum sa iti protejezi masina cat mai bine?

Cum sa iti protejezi masina cat mai bine?

09:58 28 October in Despre altele
0 Comments
Share Button

Masina ta este expusa unor riscuri semnificative de care este util sa stii cum sa o aperi cat mai bine posibil.

Un rca auto ieftin sau unele componente ce trebuie cumparate pentru ea pot fi gasite acum si online la unele dintre cele mai bune preturi de pe piata. Poti prelungi durata de viata a masinii tale si a motorului acesteia prin respectarea unor reguli destul de simple ce pot fi aplicate de orice sofer responsabil.

Orice masina are o carte tehnica ce poate fi consultata de catre cei care vor sa fie mereu in pas cu tot si sa efectueze toate verificarile si reparatiile de care ea are nevoie. In manualul tehnic vei gasi si informatii legate de tipul de antigel care trebuie folosit, tipul de ulei, combustibil si alte detalii tehnice care trebuie sa intereseze pe oricine.

Respectand indicatiile producatorului, vei avea mereu siguranta ca nu pierzi garantia pe care acesta o acorda.

Asupra unei masini nu trebuie executate reparatii de catre cei care sunt autorizati in acest scop. Reparatiile facute defectuos pot avea consecinte negative asupra starii tehnicii a masinii tale si iti creeaza in unele cazuri probleme semnificative.

O masina poate fi intretinuta foarte usor daca tii cont de sfaturile specialistilor in domeniu. De exemplu, un motor poate fi afectat atunci cand calatoresti pe distante foarte mici. Motorul trebuie lasat sa se incalzeasca foarte bine pentru a functiona ireprosabil si, in timp, el va fi foarte bine protejat in acest mod.

In timpul iernii, atunci cand nu circuli cu masina, ar fi bine sa ii pornesti motorul din cand in cand, astfel incat sa nu ai probleme cu aceasta si cu bateria ei, care se poate descarca. O baterie descarcata poate fi greu de reincarcat si iti vor trebui aparate speciale in acest scop.

Nu uita sa verifici mereu nivelul lichidului de racire din motor, al uleiului de frana si al uleiului motorului. Acesti parametri trebuie mereu tinuti sub control si monitorizati cu atentie, astfel incat motorul sa functioneze mereu la cei mai buni parametri si sa dea performanta de care este nevoie pe sosele.

Atunci cand verifici nivelul si calitatea uleiului masinii tale, acesta nu trebuie sa aiba culoarea neagra, ci sa fie transparent. Un ulei de culoare neagra arata ca ceva este in neregula si ca el trebuie schimbat imediat pentru ca motorul sa nu se defecteze.

Uleiul nu trebuie sa aiba un miros de ulei ars si sa fie la nivelul indicat de instrumentele cu care este testat si masurat. Din acest motiv, este necesar sa cumperi o cantitate mai mare de ulei atunci cand il schimbi deoarece nivelul lui poate scadea si va necesita completare, din cand in cand.

Filtrele masinii tale sunt si ele foarte importante pentru buna functionare a intregului ansamblu. Nu uita sa schimbi la aproximativ un an filtrul de aer si filtrul de ulei deoarece in ele se pot acumula impuritati ce au capacitatea sa ingreuneze functionarea motorului masinii tale.

No Comments

Post A Comment